Last news in Fakti

7 Юли, 2015 03:00 1 573 0

Дъстин Хофман: Днешните филми са по-слаби от всякога

  • дъстин хофман-
  • днешните-
  • филми

Според него вече не се търси качество, а само печалба

„Мисля, че в момента се правят най-лошите филми, които съм гледал през последните 50 години.“ Това заяви холивудската легенда Дъстин Хофман пред „Индипендънт“.

77-годишният носител на два „Оскара“ признава, че е страшно впечатлен от продукциите, които гледа по телевизията и силно разочарован от киното.

„Мисля, че в момента телевизията дава най-доброто, което някога е давала. В същото време киното е на най-слабото си ниво от всякога, или поне докато аз съм в този бизнес през последните 50 години. Трудно ми е да повярвам, че в тези дни може да се направи нещо добро за малко пари. На времето направихме „Абсолвентът“ с много малко пари, прекрасен сценарий и силен режисьор. Бяхме няколко актьори и четири стени. Тогава обаче имахме 100 дни за снимки.“, заявява Хофман.

Според него един от големите проблеми на киното е, че новите технологии позволяват на продуцентите да притискат режисьорите да снимат по-бързо дадена лента. Той споделя още, че е имал шанса бързо да получи главна роля, която го е изстреляла към славата.

„Повечето актьори започват с поддържащи роли. С времето достигат до главните, ако имат късмет. А аз получих прекрасна главна роля в „Абсолвентът“. След това изведнъж станах звезда. Не смятам, че сега е важно дали един филм е добър или не. Важно е само дали и колко пари прави.“, споделя Хофман.

Той заявява още, че за него е удоволствие да споделя опита си с по-младите актьори


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА