Last news in Fakti

8 Септември, 2015 02:30 1 663 0

Фестивалът „Франкофоли“ предизвика силен международен интерес

  • франкофоли-
  • фестивал-
  • интерес-
  • френска музика-
  • благоевград

Събитието ще се проведе на 24-26 септември, като входът е свободен

Организаторите на фестивала за съвременна френска музика в България „Франкофоли“ (Francofolies) отчетоха интерес от страна на международна публика, институции и медии.

На среща с медиите в Благоевград присъстваха г-н Атанас Камбитов, кмет на Община Благоевград - българският продуцент на събитието, а специални гости бяха Фредерик Шарпаил – президент на Les Francofolies и Жерар Пон – Директор на неговото най-популярно ежегодно издание в Ла Рошел, Франция.

Специални видео-обръщения към българската публика бяха подготвили един от най-големите звезди на френската музика, които ще имат концерти в рамките на Франкофоли Благоевград -   световно известните Патрисиа Каас и Патрик Брюел, електро сунг групата Караван палас, любимият на дискотеките в Европа DJ Боб Синклер, култовата френска рок група КИО и любимите на младите Кристоф Уилем и рапарът Сопрано.

От различни градове в България, Сърбия, Гърция и Македония са постъпили многобройни запитвания за подробности и програмата на събитието. Особено активни са и френските фенове на „Фестивала“, които традиционно следват неговите издания по света.  От Община Благоевград обмислят да осигурят специални автобуси за дните 24, 25 и 26 септември, които да извозват от Летище София до центъра на Благоевград. 

Събитието, което е вече обявено във Франция, се радва на широк медиен интерес, като до момента желание да отразяват на място „Франкофоли“ в Благоевград са заявили от  телевизия France 2, националните ежедневниците le Figaro и le Parisien, регионалния ежедневник Sud Ouest и радио France Inter.

Освен най-големите френски съвременни звезди, с изпълнение в събитието ще се включат и българските артисти - Графа, Дийп зоун проджект със специалното участие на Веси Бонева, Криско и Михаела Филева. Подготвя се и богата съпътстваща програма, която има амбиция да превърне Благоевград в края на септември в световен център на франкофоните. 

„Голямата изненада за публиката на българското издание на Francofolies от  24 of 26 септември е, че фестивалът ще се проведе при вход свободен , което е рядко изключение при провеждането на Francofolies , поради огромния интерес на феновете“, каза Атанас Камбитов, кмет на община Благоевград.  Очакванията са в края на септември във връзка с фестивала града да бъде посетен от над 10 000 туристи – българи и чужденци, съобщиха организаторите на събитието.

„Francofolies. Благоевград“ ще се проведе в Благоевград от 24 до 26 септември след повече от 20 годишно прекъсване и се очаква този проект да бъде едно от големите музикални събития за 2015 г. В Благоевград фестивалът има 3 изключително успешни издания от 1991 до 1993 г., когато в България гостуват едни от най-популярните тогава фрeнски звезди.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА