Last news in Fakti

1 Декември, 2015 22:12 889 0

Зараждането на средната класа в Америка

  • америка-
  • изложба-
  • фотограф
Зараждането на средната класа в Америка - 1
Как се е зародила средната класа в САЩ през 70-те години на миналия век? Отговорът на този въпрос дава американският фотограф Бил Оуенс в своя изложба във Vivacom Art Hall, която ще може да се види до 10 януари 2016 г.Зараждането на средната класа в Америка

„В края на 60-те и началото на 70-те години осъзнах, че ставам свидетел на нещо специално и започнах да го фотографирам. Запечатах лика на хората, участници в миграцията, които напълно в духа на Америка купуваха не само къщи, но и мечти за по-добър живот”. Така Бил Оуенс описва своите фотоси.

Оуенс е на 76 години и е американски фотограф, фотожурналист и редактор, който работи в сферата на документалната фотография. Носител е на Guggenheim fellowship – награда, която се присъжда за изключителни творчески способности в областта на изкуството. Два пъти е удостояван с престижната награда NEA Grants.

Влиянието му през 70-те е огромно, най-вече в черно-бяла портретна и документална фотография. Негови творби са притежание на колекциите на различни световни музеи, като: MoMA, Berkeley Art Museum, Los Angeles County Museum of Art, San Francisco Museum of Modern Art, Los Angeles Museum of Contemporary Art, San Jose Museum of Art, Getty Museum, Лос Анджелис.

Изложбата в София е петата изложба от платформата “Майстори на фотографията”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА