Last news in Fakti

5 Декември, 2015 05:45 2 074 0

Тоширо Мифуне отказал да играе Дарт Вейдър в "Междузвездни войни"

  • тоширо мифуне-
  • дарт вейдър-
  • междузвездни войни

Джордж Лукас е искал изключително много да привлече японския актьор

Легендарният японски актьор Тоширо Мифуне е отказала да изиграе ролите на Оби Уан Кеноби и Дарт Вейдър в космическата сага „Междузвездни войни“, съобщи“Гардиън“.

Мика Мифуне, дъщерята на звездата от „Седемте самураи“ признава, че създателят на филмите Джордж Лукас е водил усилени преговори с нейния баща за ролята на Оби Уан Кеноби. Не е тайна, че Лукас е бил вдъхновен изключително много от японските филми за своята поредица. Той е взаимствал препратки от „Скритата крепост“ и „Седемте самураи“. Образът на джедаите пък е базиран на образа на самураите. Лукас е искал много голям японски актьор да играе в „Междузвездни войни“.

„Знам от баща си, че е бил канен за ролята на Оби Уан Кеноби, но много се е притеснявал от това как филмът ще изглежда. Опасявал се е, че може да принизи образа на самурая. В онези години фантастичните филми изглеждаха доста евтини. Ефектите бяха слаби и лентите не изглеждаха добре. Баща ми не искаше да излага на риск самурайската чест. Тогава Лукас му е предложил ролята на Дарт Вейдър, за да носи маска и да не бъде разпознаван. Той обаче отхвърлил и нея“, споделя Мика Мифуне.

 

 

 

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА