Last news in Fakti

10 Март, 2016 11:51 1 039 0

Рекордно много българско кино на "София филм фест"

  • софия филм фест-
  • кино-
  • стефан китанов-
  • българско

Фестивалът стартира днес

Рекордно много българско кино на "София филм фест" - 1

"От новото издание на „София филм фест“ можем да очакваме много добри филми от цял свят и качествени гости. През тези 20 години ние не само се задържахме, а и се развихме като водещо културно събитие в България. Постарали сме се да задоволим всякакви капризи на вкуса. Тази година правим абсолютен рекорд по показване на нови български филма.“, това заяви пред Факти.бг директорът на фестивала „София филм фест“ Стефан Китанов, който ще открие 20-то издание на събитието през днешния ден.

Искаме да припомним музикалното начало на фестивала, посочи Китанов. За това и рубриката „Началото бе музиката“, включва много важни филми. Говорим за филма за Кърт Кобейн и Нирвана – „Montage of Heck”. Ще има една единствена прожекция на филма за Ник Кейв „20 000 дни на Земята“. Връщаме се назад към емблематичния фестивал в Уудсток в „Дневник на Уудсток". Това е филм на Ди Ей Пенбейкър, който е един от иноваторите на документалното музикално кино. Съвсем естествено ще почетем „Queen” и визитата на Брайън Мей, чийто концерт също е в рамките на фестивала, с филма „Queen: Дните на нашия живот“.

Прочетете цялото интервю със Стефан Китанов


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА