17 Юли, 2016 04:15 8 987 0

Топ 5 на филмите с Брус Уилис, които задължително трябва да изгледате (Видео)

  • брус уилис-
  • топ 5-
  • филми-
  • умирай трудно-
  • град на греха-
  • шесто чувство

Американският актьор пробива на голямата сцена с филма "Умирай трудно"

Брус Уилис е едно от големите имена на холивудската сцена. Американският актьор и продуцент може да се похвали с 30-годишна славна кариера в киноиндустрията.

Той е носител на награди „Златен глобус“, „Златна камера“, „Изборът на публиката“, две награди „Еми“ и още много.

Предлагаме Ви малка част от най-доброто, с участието на Брус, което всеки истински киноман, би трябвало да е изгледа.

1. Последният бойскаут

Когато момичето, което е под закрилата на детектив Джо Хейлънбек е убито, нейният приятел (бивша футболна звезда) провежда свое собствено разследване, в опит да разреши случая. Двамата обединяват усилия за да разберат, че се въртят мръсни сделки между корумпиран политик и собственика на професионален футболен отбор и това е убило момичето. Режисьор на филма е Тони Скот, в него участват още Деймън Уейънс и чаровната Хали Бери.

2. Умирай трудно

"Умирай трудно" е американски екшън от 1988 г. Филмът се счита за пробивът на Брус Уилис на големия екран, както и началото на една от най-популярните поредици в историята на киното. Следват още 4 части, като последната излезе през 2013 г.

Относно сюжета, полицай Джон Маклейн има нещастието винаги да попада на неправилното място в неправилния момент. Дали ще спасява пасажери от бомба в самолета или ще мачка германски анархисти, които искат да взривят сграда, пълна със заложници, емоциите и екшънът са винаги на високо ниво, а Джон просто е твърде корав и отказва да умре.

3. Град на греха

Филмът "Град на греха" прави фурор през 2005 г., когато излиза на големия екран. Събитрията се развиват на черно-бял фон, който бива разкъсван от пробляскващи отделни цветове - предимно ярко червено или наситени жълти и сини ефекти. Нестандартен, нецензуриран и много много кървав, "градът на греха" отглежда своите герои без капка милост. Проследяват се няколко различни истории, преплетени помежду си. Сюжетната линия на Уилис изкарва на преден план пропило се ченге с болно сърце и клетва да пази секси стриптизьорка (Джесика Алба). Джон Хартиган е готов на всичко, за да разреши последния си случай и да спаси едно невинно момиче от лапите на извратения секс-маниак, син на подземен бос. Във филма участват още Илайджа Ууд, Ник Стал, Майкъл Медсън, Карла Гуджино и Майкъл Кларк Дънкан. Не забравяйте, че вече има и втора част.

 

4. Шесто чувство

"Шесто чувство" е свръхестествен трилър, който през 1999 г. е избран за филма с най-разтърсващ обрат. Историята разказва за д-р Малкълм Кроу (Уилис), който е изявен детски психолог, преследван от мъчителния спомен на пациент, на когото не е успял да помогне. В същото време Коул Сиър е едно изплашено 8-годишно дете в същото състояние. Д-р Коул се опитва да изкупи вината си като прави за детето всичко по силите си. Изпълнен с напрежение, от което ще ви побият тръпки, откритието за невероятното шесто чувство на Коул ще изправи и двама им пред мистериозни и непредсказуеми последици.

5. Армагедон

"Армагедон" е най-касовият филм на 1998 г. Изумителни специални ефекти, блестящ хумор, интересни герои, завладяващ сюжет и разтърсващи емоции превръщат филма във вълнуваща битка за спасяването на света.

Когато изпълнителният директор на НАСА Дан Труман (Били Боб Торнтън) разбира, че след 18 дни Земята ще бъде унищожена от метеорит с големината на Тексас, той няма друг избор, освен да изпрати екип от отчаяни смелчаци на астероида, които да поставят ядрена бойна глава в недрата му и да спасят света от унищожение.

Не изпускайте още филми с Брус Уилис: Войната на Хард, Криминале, Петият елемент, Непобедимите, Виж кой говори, Заложник.

Споделете в коментарите кой филм на големия актьор лично Вас впечатлява най-много и ако прецените, че сме пропуснали някой от емблематичните му изпълнения, също може да го добавите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА