2 Януари, 2017 13:10 1 190 0

Властелинът на балета навърши 90 години

  • юрий григорович-
  • балет-
  • 90

Юрий Григорович е легенда на "Болшой театър"

Днес на 2-ри януари 90 години навършва легендата на световния балет Юрий Григорович.

Той е известен като един най-великите хореографи и балетисти.. Между 1964 г. и 1995 г. Григорович е балетмайстор на „Болшой театър“. Към момента той е негов хореограф. Играл е в едни от най-великите произведения, представяни по целия свят.

„В своята дълга кариера вие създадохте истински шедьоври на хореографията. Оставили сте незабравими страници в аналите на "Болшой театър" и руската култура“, се казва в специална поздравителна телеграма на руския президент Владимир Путин към Григорович.

„Г-н Григорович е олицетворение на традициите на "Болшой театър". Той е човек с редки интелигентност и талант. Той е забележителен. Г-н Григорович е един от малкото хора, които могат да се нарекат съвременни класици“, заяви руският премиер Дмитрий Медведев,


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА