Last news in Fakti

3 Януари, 2017 14:51 2 016 4

Ръст на продажбите на „Моята борба“ в Германия

  • моята борба-
  • книга-
  • ръст-
  • продажби-
  • германия-
  • адолф хитлер

През миналата година на пазара излезе ново издание - с анотации

Ръст на продажбите на „Моята борба“ в Германия - 1
Снимка: БТА/ AP

Новото издание на книгата „Моята борба“ на Адолф Хитлер бележи значителен ръст на продажбите в Германия, съобщи ДПА. Близо 85 000 копия на изданието – което излезе под нова форма, с анотации – са били продадени за няколко месеца.

Критичният коментар е плод на няколко години усилена работа. Плановете за преиздаване на книгата предизвикаха спорове и критики, най-вече от еврейските организации в Германия, според които тя е опасна.

Историците, обаче, са на мнение, че новото издание може да запълни една „празнота“ в познанието на германците за тези години и да даде отговор на много въпроси.

Творбата на Хитлер е била издавана през годините в няколко други страни, включително Съединените американски щати. След като нацистите идват на власт през 1933 година, милиони копия са разпечатани в Германия.

Директорът на Института за съвременна история в Мюнхен Андреас Виршинг е на мнение, че книгата не бива да бъде подценявана като исторически извор, защото тя може да е ключ към разбирането на нацистката идеология.

Публикуваната за първи път през 1925 година, „Моята борба“ представя възгледите на Хитлер за величието на арийската раса и плановете му за господство на Германия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последовател

    2 0 Отговор
    Трябва ни само водач, очакваите и други ръстове
  • 2 Шалом

    9 3 Отговор
    Паметник за великия фюрер !!!
  • 3 aha

    3 5 Отговор
    Много жалко. Светът пак не си е взел поука от историята . За кой ли път се доказва максимата " Един човек , когато убие друг човек е убиец , а друг когато убие милиони е КОЛОНИАЗАТОР " . За кой ли път Германия се подиграва с паметта на изгубилите си живота във войната .
  • 4 Патриот

    4 2 Отговор
    Крайно време е хората да разберат, че организацията на света е по модел на природата. Всяка раса и нация са като множеството клетки в един организъм. Държавите са като органите на земята.
    Смесването на клетките от един орган в друг води до заболяване на организма ...
    За това рано или късно едните клетки ще надделеят над другите. Тоест или емигрантите или ние ...