Last news in Fakti

5 Януари, 2017 23:30 1 907 0

Новият шедьовър на Скорсезе в НДК на 4К (Видео)

  • мартин скорсезе

Продукцията беше представена лично от Скорсезе на папа Франциск във Ватикана преди месец

Едно от големите постижения на НДК, в рамките на „Киномания” 2016, е договарянето на последния филм на Мартин Скорсезе - „Мълчание”, чиято световна премиера се състоя на 23 декември, а първата прожекция в България ще е на 14 януари 2017 г. от 19:00 часа в НДК.

Единствено в НДК филмът ще бъде показан в резолюция 4K, за да може зрителите да се насладят на оригиналното качество на лентата.

„Мълчание” е базиран на едноименния роман на Шюсаку Ендо за мисионери на Църквата в Япония през 17-ти век и със сигурност ще е сред фаворитите за наградите „Оскар” тази година. Скорсезе прочита книгата за първи път преди около 20 години и е запленен от нея. По думите му тя засяга темите за вярата, съмнението, човешката слабост и дух по много директен начин.

Филмът е с Лиъм Нийсън в главната роля, участват още Андрю Гарфийлд, Адам Драйвър, Кийрън Хайндс, Таданобу Асано, Шин’я Цукамото.

Йезуитският свещеник Родригес (Андрю Гарфийлд) научава, че неговият ментор (Лиъм Нийсън), който трябва да посвещава японците в християнството, е обърнал гръб на църквата. Родригес заминава за Япония, за да намери отклонилия се от правия път свещеник.

Оператор е мексиканецът Родриго Прието, който работи със Скорсезе за втори път след „Вълкът на Уолстрийт”.

В основата на филма е темата за мълчанието на Господ пред лицето на човешкото страдание. Той разказва историята на човек, който научава, по много болезнен начин, че любовта на Бога е много по-тайнствена, отколкото е предполагал, че Той оставя много повече на пътя на хората, отколкото те предполагат, и че винаги присъства...дори с мълчанието си.

Продукцията беше представена лично от Скорсезе на папа Франциск във Ватикана преди месец. За да може историята да е възможно най-достоверна, като консултант е нает и високопоставен член на йезуитския орден, който е предоставил достъп до архивите си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА