Last news in Fakti

17 Февруари, 2017 23:08 3 294 5

Едно от "оръжията за масово унищожение" на Хитлер отива на търг (СНИМКИ)

  • телефон-
  • хитлер-
  • адолф хитлер-
  • червен телефон-
  • търг-
  • аукционна къща-
  • нацисти

Фюрерът често използвал телефона, оценен на 200 000 до 300 000 долара, да дава заповеди за извършването на убийства

Едно от "оръжията за масово унищожение" на Хитлер отива на търг (СНИМКИ) - 1
Снимки: АП/БТА

Личният телефон на Адолф Хитлер, по който фюрерът е давал някои от най-страшните си заповеди, ще бъде продаден на търг този уикенд, съобщава АП.

Боядисаната в червено вещ, на която са гравирани емблемата на нацистката партия и името на фюрера, е произведена от компанията Siemens, като оригиналния ѝ цвят е бил черен.

Аукционната къща "Александър Хисторикъл Окшънс", която организира търга в Мериленд, очаква телефонът на Хитлер да бъде продаден за сума между 200 000 и 300 000 долара, като наддаването ще започне от 100 000 долара.

Едно от "оръжията за масово унищожение" на Хитлер отива на търг (СНИМКИ)

Бил Панагопулос от аукционната къща в град Чесапийк, щата Вирджиния, разказва, че офицери от руската армия подарили телефона на британския офицер Ралф Райнър, когато влезли в бункера на Хитлер в Берлин.

Едно от "оръжията за масово унищожение" на Хитлер отива на търг (СНИМКИ)

Сега, синът на Райнър продава червеният телефон, който, след като е изнесен от бункера на Хитлер през 1945 г., е стоял затворен в кутия в дома му. Този уикенд обаче, това ще се промени и това "мобилно средство за унищожение" ще попадне в ръцете на нов собственик.

Едно от "оръжията за масово унищожение" на Хитлер отива на търг (СНИМКИ)

Новината за продажбата се появи в началото на месеца. Тогава 82-годишния син на Райнър — Ранулф разказа пред Си Ен Ен, че баща му приемал телефона като символ на победата над нацисткия лидер.

Панагопулос нарича телефона "оръжие за масово унищожение", отбелязвайки, че заповедите, които Хитлер е давал по него са отнели живота на много хора.

По думите му, всички в аукционната къща се надяват червеният телефон да попадне в някой музей, където хората ще могат да го видят и "наистина да разбират до какво може да доведе крайното нацистко мислене."

Едно от "оръжията за масово унищожение" на Хитлер отива на търг (СНИМКИ)


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гоуст

    13 3 Отговор
    Siemens & Halske W38. Може да се вземе и от битака такъв за 10лв. да се гравира и омаже с боя. Този даже не изглежда много оригинален.
  • 2 123

    7 3 Отговор
    Дали все още работи?
  • 3 1234

    14 1 Отговор
    Като ти звънне Хитлер и те попита ,,какво прави телефона ми у теб?"тогава ще видиш дали работи или ще се чудиш къде да се криеш.
  • 4 Ооо

    2 0 Отговор
    Алчни гнусни твари .Това трябва да се изгори и името да се забрани за пройзнасяне писане и т.н.
    Краварите се вдъхновяват за нови унищожителни методи срещу населението на земята с такива ,,светини"
  • 5 ВАСИЛЕВ

    1 1 Отговор
    коментарите към тези статии са пълни глупости, напълно излишни
    -просто няма никаква нужда от тях