15 Декември, 2017 23:29 8 692 15

Той е най-надцененият актьор в света (ВИДЕО)

  • марк уолбърг-
  • крисчън бейл-
  • брад пит

Марк Уолбърг е донесъл само $4,4 печалба за всеки долар, който е получил като хонорар

Той е най-надцененият актьор в света (ВИДЕО) - 1
Снимка: БТА/АР

Холивудската звезда Марк Уолбърг е най-надцененият актьор в класацията на сп. Forbes. Той е донесъл само $4,4 печалба за всеки долар, който е получил като хонорар.

Най-проваленият филм за 46-годишния Уолбърг се оказва "Дълбоководен хоризонт". Лентата едва е покрила бюджета си от 110 милиона долара, като събрала приходи от цял свят в размер на 121,8 милиона.

Неудачно от финансова гледна точка се оказало участието на Марк и в "Денят на патриота" за събитията на Бостънския маратон през 2013 година. Продукцията реализирала приходи от едва 50,5 милиона долара при похарчени 45 милиона.

На второ място в класацията на надценените актьори е поставен британецът Крисчън Бейл. Неговото участие във филма "Обещанието" се оказало сериозен провал. При похарчен бюджет от 90 милиона долара, печалбата достигнала едва 8 милиона.

На трета позиция е Чанинг Тейтъм. В петицата тази година фигурират още Дензъл Уошингтън и Брад Пит.

Един от последните филми на Пит - "Съюзени", не постигна успех в бокс-офиса. За всеки похарчен долар за негов хонорар са били спечелени 11,5 долара.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Скорпион29

    37 6 Отговор
    А нещо случайно така проблема да е в сценариите на тези филми? Марк Уолбърг и Крисчън Бейл са ми любимци на Бейл има един филм казва се( Вън от Пеща) и е супер а за мен лично Дуейн Джонсън е новия мистър Бийн и филмите му изобщо не струват изобщо не може да замести Сталоун и Арнолд като екшън герой!А за Вин Дизел пък даже няма да коментирам единствените му хубави филми са ( Пълен мрак)и( Хрониките на Ридик)

    Коментиран от #4

  • 2 американски психо

    36 0 Отговор
    всъщност това са едни от най-големите пичове в киното, а това че в Холивуд първият критерии за успех е печалбата е ясно на всеки. Но не винаги парите са определящи, Крисчън Бейл е един от най-добрите актьори изобщо, уникален талант и излъчване.
  • 3 Колю

    9 0 Отговор
    Горките вложители. Малко ли е 1 към 5. Да си сложат зеленото в банки у нас и после ще има да дават за това ,че са ги оставили. А може и да не ги вземат никога.

    Коментиран от #8

  • 4 555

    4 11 Отговор

    До коментар #1 от "Скорпион29":

    Вин Дизел е дърво, няма актьорски способности нито духовност, Уолбърг е малко над него, Сталоун е квартална мутричка
  • 5 Дон Вито

    3 9 Отговор
    Скорпион29 и всички други мишлета,вие сте пристрастнии необективни и по добре не коментирайте публично вашето мнение...
  • 6 Трапер

    5 0 Отговор
    Ролите му във филмите SHOOTER и Lone Survivor бяха изпълнени перфектно! Не заслужава подобна оценка от Forbes.

    Коментиран от #7, #11

  • 7 американски психо

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "Трапер":

    Форбс ги интересуват финансовите параметри, а не таланта на актьорите. Освен това класацията е само за срок от една година, явно всяка година правят такава и включват в нея филмите излезли на екран само от нея. Така че тая класация не бива да се взима предвид за нещо друго освен за печалбата получена от даден филм. Съгласен съм че Вин Дизел е дърво, а Уолбърг не е типичният актьор, по-скоро е рапърче от началото на 90-те, гледа и говори кофти, държи се като хулиган, раздава го лош и в това му е чара а в киното винаги има нужда и от такива образи. Почти същия като Айс Кюб с тая разлика че оня е шишко и е черен. А Сталоун е друга бира, просто има страхотно излъчване и харизма, желание за успех.
  • 8 Един друг

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Колю":

    Не е 1:5, защото смятат прихода от филма спрямо неговия хонорар единствено, а не спрямо себестойността на продукцията. Ясно, че принципно това съ тупи сметки, защото някого хонорарът на главния яктьор е 10% от общата стойност, някого е 25%. Именно затова - при докарани 10 долара за всеки долар за хонорара на актьора, филмът може да е на загуба, ако хонорарът муе бил над 10% от себестойността.
  • 9 Алфата

    3 0 Отговор
    Не знам какво не му харесват на Марк Уолбърг, ама само пуска лека брада и мустаци, слага баретата, и нека снимките на биографичния за Че Гевара започнат!

    Коментиран от #12

  • 10 момина сълза

    2 1 Отговор
    Кой ви е карал да му давате толкова пари? Тоя случайно да не се е изпотил повече от един зидар, който работи на строеж та ще ми взима милиони за няколко часа снимки, а зидаря за цял месец едвам 500-800лв. изкарва. Сега нека ви е гадно. Да ви е гадно, защото и вие сте алчни и искате да направите милиони от въздуха.
  • 11 Гост2

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "Трапер":

    Гледайте и Four Brothers пак с него.
    Иначе филмите изброени в статията, кой ги е гледал? Какво да гледаме за историята в Бостън? Гледахме го цял месец по новините...
  • 12 американски психо

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "Алфата":

    Малко е нисичък за да изиграе Че Гевара, оня е бил доста по-висок от него. Мисля че Колин Фарел ще е много подходящ за тая роля.

    Коментиран от #14

  • 13 Кака Гинка

    2 0 Отговор
    Пари,бюджет,възвръщаемост и пак пари - това е изкуството по американски.И там,където техният начин на мислене и действие навлезе, истинското изкуство просто умря.Превърна се в индустрия,задоволяваща потребностите на простия народ със стил и език,който той може да разбере, висок бюджет и ефекти на килограм - иначе никой няма да стъпи в киното.И най-талантливият актьор не може да направи нищо особено с елементарна роля във филм с елементарен сюжет...
  • 14 Овча Купел

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "американски психо":

    Колин селското овчарче ? Това вече е наистина надценено овчарче, освен да изиграе нещо в Овча Купел друго .....
  • 15 Трапер

    0 0 Отговор
    До Гост 2
    Гледал съм му и ролята в Four Brothers - също успешен филм , чийто приходи от боксофисите надхвърлят бюджетните разходи двойно!