18 Януари, 2018 18:19 3 561 1

Секс скандалът в Холивуд стигна и Уди Алън

  • уди алън-
  • скандал-
  • холивуд

Актьорът има доста скандали в личния си живот

Секс скандалът в Холивуд стигна и Уди Алън - 1
Снимка: БТА/AP

Секс скандалът, който се вихри в Холивуд, изглежда най-после застигна и Уди Алън. През изминалите дни редица представители на киноиндустрията се дистанцираха от известния режисьор, вдъхновени от движението "Времето изтече" в подкрепа на жертвите на сексуален тормоз, пише Дарик.

Тежките обвинения
През 2014 година Уди Алън беше обвинен от осиновената си дъщеря Дилън Фароу, че ѝ е посегнал, когато е била дете.

„Когато бях на 7, Уди Алън ме хвана за ръката и ме заведе в малък килер на нашата къща. Каза ми да легна по корем и да си играя с електрическото влакче на брат ми. И ми посегна", разказа тогава Дилан Фароу.


Нейната майка Миа Фароу обвини бившия си съпруг Уди Алън в сексуално посегателство над дъщеря ѝ през 1992 година.

Режисьорът, който не бе подведен под отговорност, най-енергично отричаше да е посягал на момичето. През годините няколко актьори засвидетелстваха подкрепата си за Уди Алън, други категорично го осъдиха, а трети избраха да запазят мълчание.


В контекста на разразилия се скандал с обвиненията в сексуални посегателства обаче Холивуд като че ли си спомни за казуса „Уди Алън“. В края на миналата година режисьорът призова „секс скандалът да не се превръща в лов на вещици“.

На страната на Уди Алън
Алек Болдуин засвидетелства подкрепата си за режисьора. Актьорът, който се е снимал в три филма на Алън, написа в Twitter, че "отричането" от режисьора е "несправедливо" и го натъжава. Той заяви, че за него съвместната работа с Уди Алън е била "привилегия".

Алек Болдуин казва още, че не омаловажава твърденията на Дилън Фароу, но отбелязва, че темата е деликатна, и напомня, че срещу режисьора никога не са повдигани криминални обвинения.

И тези, които се отдръпнаха
Младият актьор Тимъти Шаламе, който с ролята си в гей драмата "Призови ме с твоето име" има сериозен шанс за награда Оскар, стана поредният представител на киноиндустрията, оповестил, че ще дари за благотворителност хонорара си от филма "Дъждовен ден в Ню Йорк" на Уди Алън.

22-годишният Шаламе заяви, че не иска да се "възползва" от съвместната си работа с режисьора.

Актрисите Ребека Хол, Елън Пейдж и Мира Сорвино също направиха дарения или изразиха съжалението си, че са работили с Алън.

Режисьорката на филма "Лейди Бърд" Грета Гъруиг, която се е снимала в продукцията "На Рим с любов" (2012) на Уди Алън, заяви, че повече няма да работи с нейния създател.

"Ако тогава знаех това, което ми е известно сега, никога нямаше да се снимам във филма. Занапред няма да работя с него", сподели Гъруиг.

Още през 2016 година на кинофестиала в Кан холивудската ветеранка Сюзън Сарандън заяви, че напълно вярва на обвиненията срещу режисьора.

"Мисля, че той е извършил сексуално посегателство над дете и смятам, че това е нередно. Не мога да кажа нищо добро за него", казала актрисата на събитие, отдаващо почит към жените в киното и организирано в рамките на фестивала.

По същото време Ронан Фароу, син на Уди Алън, осъди мълчанието на медиите на кинофестивала в Кан, относно обвиненията на сестра му Дилън Фароу, за сексуалните посегателства от страна на доведения ѝ баща.

"Ще има пресконференции, разходки по червения килим и баща ми ще бъде обграден от куп звезди. Но никой няма да зададе неудобните въпроси. Всеки ще каже - сега не е нито мястото, нито времето за подобни скандали!", написа Ронан в "Холивуд рипортър".

82-годишният Уди Алън има четири награди Оскар - три за оригинален сценарий за "Ани Хол", "Хана и нейните сестри" и "Полунощ в Париж" и една за режисура за "Ани Хол". Негови нови филми излизат почти всяка година.

Инициативата "Времето изтече" в подкрепа на жертвите на сексуално насилие беше учредена в началото на годината от над 300 представителки на киното, телевизията и театъра, сред които водещи холивудски звезди като Натали Портман, Ема Стоун, Рийз Уидърспун, Ашли Джъд, Рашида Джоунс, Ева Лонгория, Кери Уошингтън, припомнят агенциите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.