Last news in Fakti

17 Януари, 2012 12:00 700 0

Театрите заделят „туит” места за потребители на Туитър

  • софия-
  • театрите-
  • "туит" места-
  • потребители на туитър

Вероятно най-неочакваният факт за „туит” местата е самото им съществуване. Вторият най-неочакван факт вероятно е, че те се превръщат в нарастваща тенденция.

„Туит” места се наричат одобрените от театрите специални места, където могат да седнат зрители, които биха желали да предават представлението в Туитър. Ако извадите мобилния си телефон и започнете да предавате в Туитър на някой рок концерт, едва ли някой ще забележи – и без това останалите зрители сигурно снимат с телефоните си. Но само опитайте да направите същото в операта – ще ви изгледат кръвнишки, освен ако не сте на „туит” място.

За първи път „туит” местата започват да се появяват в края на първата декада от новото хилядолетие. През 2009 г. Lyric Opera в Канзас запазва 100 „туит” места за последното представление на операта „Корабът на Нейно Величество „Пинафор’”от Съливан и Гилбърт. От тези места (и само от тях) на зрителите било позволено да използват телефоните си, за да гледат в Туитър материали, качени от директора на театъра, относно продукцията, декорите и действието. Зрителите също така били насърчени да задават въпроси в реално време.

Според скрошна статия в USA Today за „туит” местата, те вече са възприети и от други театри, като Carolina Ballet в Роли, Северна Каролина, Dayton Opera в Дейтън, Охайо и историческата Goodspeed Opera House в Ийст Хадъм, Кънектикът.

А в скоро време „туит” местата могат да навлязат и в Бродуей. Според Дженифър Тепър, рекламен директор на Godspell на Бродуей, цитирана от USA Today, продуцентите със сигурност смятат да ги използват.

„Все още не сме направили „туит” места, но те определено фигурират в плановете ни за бъдещето на Godspell,” казва тя.

Ако ви е трудно да преглътнете идеята за „туит” места, не се отчайвайте. Следващия път, когато отидете на симфоничен концерт, оркестърът със сигурност няма да е акомпаниран от отчаяното цъкане на телефона на вашата съседка по място.

По принцип „туит” местата се запазват само от едната страна на залата, за да не може ярката светлината от телефоните да пречи на удоволствието на зрителите, които не „туитват”. В Dayton Opera, „туит” места има само в определени дни по време на сезона на дадено представление.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА