Last news in Fakti

1 Април, 2018 01:30 1 953 0

Прочути танцьори в страстен танго спектакъл

  • танцьори-
  • танго

Звездната двойка Селин Руис и Жереми Бребар ще нагрее с емоция Зала 1 на Фестивалния и конгресен център за най-горещия концерт от програмата на Европейския музикален фестивал на 10 април от 19 ч.

Прочутите танго танцьори ще донесат класата и страстта на оригиналното аржентинско танго във Варна заедно с квартет „Tanguarda“. Спектакълът ще разпали емоциите на ценителите на музиката и танца по време на Европейския музикален фестивал - с концерта на 10 април в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център във Варна.

Танцът на двамата майстори ще бъде естествено продължение на ритъма в проекта „Танго без граници“.

Селин Руис е хореограф и танцьор с наложено име в света на тангото. Тя участва в многобройни танго-компании в Европа и Южна Америка, талантът й блести на големи фестивали в Буенос Айрес, Париж, Рим, Сеул, Сиатъл, Истанбул. Основава собствена трупа, в която развива своето виждане за поставяне и интерпретация на танго. Нейният партньор Жереми Бребар е аржентински актьор, който се изявява в театъра и киното. Точно по време на снимки той открива магията на тангото и се влюбва неистово в него. Започва да усъвършенства уменията си в различни майсторски класове и академии. От няколко години се е установил в Париж, където продължава да изследва и представя тангото и да поставя свои хореографии.

Елегантната двойка ще бъде акцентът в гастрола на „Tanguarda“ – един изключителен международен проект, събрал най-добрите в жанра. Негов основател и двигател е варненката Мария Мартинова. Самата тя има изяви като танцьор, но този път ще я видим на пианото в компанията на Сирил Гарак - цигулка, Винфрид Холценкамп - контрабас и Марсело Нисинман – виртуоз на бандонеона и знаков композитор в съвременния танго свят. Негови творби ще прозвучат и във Варна. В горещия спектакъл квартетът ще изпълни също творби на Астор Пиацола, Агустин Барди и Освалдо Тарантино.

С проекта „Танго без граници“ Европейският музикален фестивал остава верен на линията, която спазва през 15-те години от своето основаване: да създава за публиката неповторими преживявания от срещите със световното изкуство и да я държи близо до новите тенденции в развитието на класическите и модерните стилове.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА