Last news in Fakti

1 Юни, 2018 10:20 1 292 8

Мая Вапцарова за чалгата с "Прощално": Първи терористичен акт спрямо културата

  • мая вапцарова-
  • прощално-
  • антонина

Тази вулгарност не отива на този човек

"Чалгата със стихове на Вапцаров е първият терористичен атентат спрямо културата", каза пред бТВ Мая Вапцарова, племенница на Никола Вапцаров.

Тя е написала протестно писмо до министъра на културата и до СЕМ във връзка с клипа на на Антонина „Табу”, в който тя рецитира стихотворението „Прощално” на Никола Вапцаров на фона на поп фолк ритми.

Има и искане екипът, направил песента и видеото, да бъде даден под съд.

„Учудвам се, че някои хора не го усещат. Тази вулгарност не отива на този човек, който няколко минути преди смъртта – знае, че ще бъде разстрелян, пише това прощално стихотворение”, каза Мая Вапцарова.

„Уважаеми г-н министър, не усетихте ли, че тази долнопробна чалга наистина е първият терористичен атентат, защото днес войната не се води със сини, зелени, червени. Днес войната се води от мутроцивилизацията, която смело навлиза и се идентифицира със световната и човешка ценностна система”, обръща се тя към министъра на културата.

„Всичко, което се изля по екраните и вестниците, е пиар на тази нещастна, вулгарна чалга”, категорична е тя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    6 2 Отговор
    Права е!
  • 2 Иванчо

    6 11 Отговор
    Не че нещо, ама когато група "Епизод" правиха рок и метъл песни със стихове на Ботев, тогава защо никой нищо не каза ? Абсолютно същото е.

    Коментиран от #4

  • 3 Абе

    5 8 Отговор
    Ако изпие 2 ракии, дали няма да иска да послуша от тая вулгарност?
  • 4 Драганчо

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "Иванчо":

    Едно е да мяташ салфетки и да правиш неща в тоалетната на тази музика, друго е да възпяваш националните герои.Да не говорим, че чалгата е толкова пошла, че дори няма нещо за което да кажеш, че е нормално.

    Коментиран от #5

  • 5 Иванчо

    3 2 Отговор

    До коментар #4 от "Драганчо":

    Напротив, абсолютно никаква разлика няма. Става въпрос за това, че музиканти ползвт стихове на поети. Стилът няма никакво значени - и двете са музика. Кой какво прави докато слуша музика и какво слуша в тоалетната е въпрос на избор и това, че на един му харесва едно, а на друг - друго, не е означава, че принципът не е един и същ.
  • 6 Отвратена

    3 1 Отговор
    Не е първият терористичен акт. Преди време издадоха ,,Под игото " на шльокавица.Идиотска държава.
  • 7 Малина

    1 0 Отговор
    времето на идолопоклоничеството и култа към личността отминава. панта рей! различният поглед е въпрос на възприятия: култура, халтура, кич... и т.н. културни ценности са като историята - такива, каквито си ги напишем и каквато стойност им придадем! ако не беше дошъл 9-ти септември, друга песен щяхме да пеем сега!
  • 8 гост

    1 0 Отговор
    И на това посегнаха! Срам в чалгар, де го бе?!