Last news in Fakti

26 Февруари, 2012 21:57 794 0

Финландец оглави Симфоничния оркестър на Би Би Си

  • симфоничния оркестър-
  • би би си-
  • сакари орамо

Финландският диригент Сакари Орамо беше обявен за главен диригент на Симфоничния оркестър на Би Би Си. Той ще замени чешкия маестро Иржи Белохлавек, който обяви, че се оттегля от поста, за да работи с Чешката филхармония, предаде БНР.

46-годишният финландец е известен най-вече като диригент на Финландския радиооркестър и Кралската Стокхолмска филхармония. Във Великобритания е работил с оркестъра на Бирмингам, а изненадата за всички специалисти на Острова идва от факта, че Сакари Орамо дебютира на пулта на Симфоничния оркестър на Би Би Си едва през есента и решението на ръководството е дошло след този единствен успешен концерт.

Химията, която Сакари и оркестъра създадоха, беше изключителна. Искрено вярвам, че сме във вълнуващи времена, когато градим ценно наследство от постигнатото от Иржи Белохлавек и гледаме напред към използването на широките музикални интереси на Сакари. - коментира генералния мениджър на Би Би Си оркестъра Пол Хюс.

Първият концерт на Орамо като шеф-диригент на Симфоничния оркестър на Би Би Си ще бъде по време на фестивала Би Би Си Промс 2013, след което ще продължи през сезон 2013/2014 в Барбикан център.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА