Last news in Fakti

10 Март, 2012 14:59 3 096 0

Испанска анимация обира овации

  • wrinkles-
  • бръчки-
  • испания-
  • анимация-
  • филм-
  • кино

Испанският анимационен филм „Wrinkles“ (в превод от англ. език „бръчки“) направи сериозно впечатление на фестивала за рисувани филми във френския град Лион. Макар и анимиран, филмът е предназначен за възрастни и засяга чувствителни теми на съвремието, съобщава "Евронюз".

Историята разказва за приятелството между двама мъже в старчески дом. Емилио е тих и горд старец, който страда от Алцхаймер. Синът му решава да го прати в старчески дом, тъй като му е трудно да се грижи за него. Там Емилио се сприятелява с енергичния Мигел.

Филмът на Игнасио Ферерас се забелязва и с друго – може би заради сюжета, той е направен в изглеждащата архаично 2D анимация.

Идеята идва от сериозния проблем в западните общества със застаряването на населението. Филмът е адаптация на романа на Пако Рока.

 


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА