Last news in Fakti

16 Март, 2012 18:31 1 121 1

Lou Gramm и Scar Symmetry на "Sofia Rocks 2012"

  • lou gramm-
  • scar symmetry-
  • "sofia rocks 2012"

Още два дебюта пред българска публика - Lou Gramm и Scar Symmetry в рамките на "Sofia Rocks 2012" , съобщиха от Болкън Ентъртейнмънт.
Scar Symmetry – групата, която измести полюсите на дет метъл стила, ще направи своята първа изява в България на 7 юли.
На втория ден от фестивала легендарният вокалист и създател на хитовете на Foreigner – Lou Gramm ще стопли сърцата на феновете на групата с изпълнението на любими песни като „Cold As Ice”, “Waiting For”, Girl Like You” и “I Want to Know What Love Is”


LOU GRAMM е легендарният вокалист и създател на едни от най-големите хитове на Foreigner. Неговият характерен глас е емблемата, която стои зад повечето класики на групата, попадали в Топ 40 на световните класации като “Cold As Ice”, “Waiting For a Girl Like You” и “I Want to Know What Love Is”. Gramm изгради славна солова кариера през 80-те, превземайки чартовете със сингъла “Midnight Blue” и повторен удар на челните позиции с “Just Between You and Me” малко по-късно.
Gramm е роден в Рочестър, Ню Йорк, на 02 май 1950 година. Първоначално е само барабанист на бандата Black Sheep, след което започва да изпълнява и вокалите за записите по едноименния дебютен албум на групата. Първият и вторият албум - Encouraging Words не постигат зашеметяващ успех като продажби, но пък привличат вниманието на китариста Mick Jones, който кани Gramm за фронтмен на бандата си – Foreigner. И тогава магията започва. Двамата заедно създават песента “Cold as Ice”, която е златен хит в историята на музиката. Групата се радва на огромен успех и пуска хит след хит, сред които: “Hot Blooded”, “Double Vision”, “Urgent”, и “Waiting For a Girl Like You”.
Известността им ескалира до световно признание, когато през 1984 година завладяват всички класации с баладата “I Want To Know What Love Is”. За дълго песента застава на първа позиция в чартовете в Америка, Норвегия, Швеция, Нова Зеландия и Англия.
Дори в момент на затишие за Foreigner, Gramm не спира да работи. През 1987 година издава соловия си дебют “Ready or Not”. След временното си оттегляне, Foreigner отново се появяват под блясъка на прожекторите с пореден платинен албум - Inside Information. Въпреки това Gramm не се отказва и от соловите си проекти и не след дълго напуска групата, за да сформира своя собствена. Така, през 1991 година, се слага начало на проекта му - Shadow King, който съществува едва няколко години и малко след издаването на албума им, Gramm се връща при Foreigner.
Lou Gramm Band (LGB) е последният проект на супер-успешния артист. През 2009 година заедно с групата си той издава албума Baptized by Fire, под шапката на лейбъла Spectra Records. Последните няколко години LGB обикалят с турнето си Америка и Европа. Сега Sofia Rocks 2012 ще стане домакин на първата изява на легендата на класическия рок на живо пред българска публика!


SCAR SYMMETRY
И точно когато ни се струва, че жанрът се е изчерпал и че даден метъл стил е стигнал предела на еднообразие и монотонност, се появява банда, която да разтърси общите представи из основи и да вдъхне нов живот на изразходвания звук. Издигнати от меката на мелодичния дет метъл – Швеция, SCAR SYMMETRY се появяват, за да направят точно това! Бандата обединява няколко изключителни таланта от различни краища на Швеция, които заедно създават своя неповторим, интоксикиращ и ексцентричен микс.
Музиката им може да бъде описана като модерен хибрид, съдържащ в себе си хармония, мелодия, агресия, уникална лирика и сложни инструментали. Сблъсък между Инг и Янг, който носи в себе си самия баланс. Баланс, заложен и в името на групата. Грубата дума scar (белег) и успокояващата symmetry (симетрия) правят едно първоначално трудно за възприемане словосъчетание, загатващо за емоционалните белези, които оставя живота върху всеки и симетрията, която постигаме като резултат.
Амалгамата от музика извън познатите граници и дълбока философия, която бандата залага в творчеството си е вероятно това, което хората в лейбъла Cold Records (Стокхолм) веднага виждат в SCAR SYMMETRY, за да подпишат договор с тях след изслушването само на един техен сингъл - Seeds Of Rebellion и то все още в демо вариант. Малко след това, в средата на 2004 година групата е готова и с дебютния си албум – Symmetric In Design. Продукцията е записана в Black Londge Studio – собственото студио на китариста Kjellgrens. За три месеца те постигат перфектното съчетание на лирика, съдържаща тъмни предсказания и космически епос, с хармоничните вокали и зашеметяващите инструментали, така характерни за SCAR SYMMETRY.
„Symmetric in Design” се оказва едно от скритите съкровище за дет метъл феновете, което в края на 2005 година носи на създателите си няколко ключови номинации от метъл пресата в категории като: Най-добър дебютен албум, Най-добра продукция на 2005 и Банда, която трябва да познавате.
До момента Scar Symmetry имат 5 студийни албума зад гърба си, многобройни участия на фестивали в Америка и Европа, както и турнета заедно с групи като Soilwork, Hypocrisy и One Man Army And The Undead Quartet.

Петият им студиен албум наречен The Unseen Empire е издаден в Европа на 18 април, 2011 г. Барабанистът Henrik Ohlsson обяснява заглавието на албума като „опит за изобличаване на скритата ръка на елита, която дърпа конците на човечеството, за да постигне единствената си цел – глобална доминация”. Албумът е най-успешната продукция на групата до момента особено в Америка, където още в първата седмица след издаването му влиза на номер 11 в метъл класацията на Билборд – Billboard Heatseekers Chart. В момента групата издава под шапката на лейбъла Nuclear Blast.

Членове на групата
• Roberth Karlsson – вокали (от 2008 – до момента)
• Lars Palmqvist – вокали (от 2008 – до момента)
• Per Nilsson− соло и ритъм китара, кийборд (от 2004 – до момента)
• Jonas Kjellgren − соло и ритъм китара, кийборд (от 2004 – до момента)
• Kenneth Seil − бас (от 2004 – до момента)
• Henrik Ohlsson – барабани (от 2004 – до момента)

Студийни албуми
• Symmetric in Design (2005)
• Pitch Black Progress (2006)
• Holographic Universe (2008)
• Dark Matter Dimensions (2009)
• The Unseen Empire (2011)


ЗВЕЗДНИЯТ АФИШ НА SOFIA ROCKS 2012 ВЕЧЕ ИЗГЛЕЖДА ТАКА

7 ЮЛИ - СЪБОТА
GODSMACK
CLAWFINGER
SCAR SYMMETRY

8 ЮЛИ - НЕДЕЛЯ
GUNS N’ ROSES
IGGY AND THE STOOGES
WITHIN TEMPTATION
UGLY KID JOE
LOU GRAMM

7 и 8 юли 2012 (събота и неделя)
Национален Стадион Васил Левски


Цените на пълен билет за двудневния фест са от 60 лева до 120 лева, в зависимост от категорията, както следва:

60 лева – седящи III зона (seated III category)
70 лева – седящи II зона (seated II category)
90 лева – терен (standing regular)
100 лева – седящи I зона (seated I category)
120 лева – пред сцена (standing Front of stage)

Промо билетите от всички категории са изчерпани и вече важат стандартните цени.


Билети в мрежата на Еventim,
включително Германос, Пикадили и Техномаркет, бензиностанции OMV и магазини На Тъмно.

Онлайн билети ще се продават на www.eventim.bg

И ОЩЕ

Експресна доставка на билети до 2 часа в рамките на София през BGMENU.COM


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Foreigner

    0 0 Отговор
    Подробно описание, но едно уточнение: Baptized by Fire не е албум, а песен от едноименния албум на Lou Gramm Band, издаден през юни 2009 г.