19 Ноември, 2018 19:10 1 534 1

Картината на Пикасо, намерена в Румъния, се оказа фалшива

  • румъния-
  • картина-
  • фалшива-
  • пикасо

Измама в Румъния

Картината на Пикасо, намерена в Румъния, се оказа фалшива - 1
Снимка: БТА/ AP

Румънската писателка, която през уикенда откри картина, за която се смяташе, че е възможно да е изчезналата "Глава на Арлекин" на Пикасо, вероятно е била жертва на мистификация, съобщи AP.

Писателката Мира Фетику твърди, че е намерила платното под дърво след анонимен сигнал и го е предала на холандското посолство. Франк Вестерман, холандски журналист, който е придружавал Фетику в Румъния, написа във Фейсбук, че двамата са били измамени.

"Предполагаемият изгубен Пикасо е бил поставен там от двама белгийски театрали", казва той. Румънската Дирекция за разследване на организираната престъпност и тероризма обяви, че проучва обстоятелствата. Четирима румънци бяха осъдени за кражбата на шедьовъра на Пикасо и на още шест платна от художествена галерия в Ротердам.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ОЧуден

    1 1 Отговор
    Брей, румънците и при измамите по-добри !