Last news in Fakti

6 Април, 2012 12:35 28 360 17

Уличното изкуство срещу попфолка

  • попфолк-
  • улично изкуство

Музикалният брой на „Ателие”- Студентска работилница за изкуство и култура сблъсква попфолка с уличното изкуство. Пред камерата ни застават Скилър и момчетата от брейк-групата SLEEP WALKINGZ „срещу” фолк певицата Кристияна, нашумяла покрай скандалния клип на песента „Буба лази”, съобщават от младежката телевизия Алма матер.

 
Кристияна: „Народът определя музиката, а не музиката да определя народа! (…) Факт е, че няма реализация за повечето, които завършват академията… И повечето студенти, които завършват тук, се отклоняват от музиката и спират да се занимават. (…) Обаче в чужбина няма как да не те забележат. То не е като тук – да отидеш, да има дадеш там някакви пари и да ти кажат…”
 
Скилър: „За съжаление улиците на София не са гостоприемни за уличното изкуство. Всеки, който стане свидетел на такава проява, си казва: „Ох, миличкият, той е излязъл навън, сигурно е много беден!”. Докато в по-нормалните и по-развити страни от нас уличното изкуство е достигнало до такова ниво, че хората и артистите са осъзнали, че това е възможно най-масовият начин да достигнеш до публиката.”
 
Гледайте „Ателие” в Музикалната академия по Тв Европа, неделя, 15:35
 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Станимир Христов

    2 0 Отговор
    само така момчета, БАКТЪН от тая ЧАЛГАНИЗАЦИЯ
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 dtm

    0 3 Отговор
    Чалгата си е чалга,яка музика,вие кво искате,като не ви харесва не я слушайте!!
  • 4 Петър Сидеров

    3 0 Отговор
    На когото не му харесва да не слуша ! Аз как не ги слушам ....
  • 5 оптимист

    0 1 Отговор
    Битката е предварително изгубена.
  • 6 мишо мишев

    2 0 Отговор
    Народеца простичък предимно от селските райони дори и да живее в град пак си го теглят маанета ,няма никаква драма интелегентните хора не натрапват музикалните си предпочитания на другите браво на този младеж който спечели МЕЖДУНАРОДЕН конкурс чалга певиците да се ослушват в Димитровград и да се помпат с химикали за изолации
  • 7 Niko

    4 0 Отговор
    Не съм голям фен на поп-фолк музиката,но защо винаги като стане дума за нея,хората предпочитащи я според "гражданчетата'' е популацията на селските райони.Голямото ви самочувствие като живеете в столицата не е оправдано по никакъв начин.Като вкарате малко повече алкохол и други неща се качвате на масата и после ми говорите за циганизация.Хората от провинцията са ви виновни за всичко .Я се погледнете първо вие или ви е по-лесно да обвинявате другите.
  • 8 Бял човек

    1 0 Отговор
    най-масовото изпростяване е в панелните гета на София
  • 9 Men

    2 0 Отговор
    Много си прав Номер 7.
  • 10 николай маринов

    2 0 Отговор
    Спасението от чалгата е просто да не я слушаш.
  • 11 .ошо

    1 0 Отговор
    Другите около теб нали ще я слушат?! И ти също, независимо, че никак не ти се ще. Преди време бях на квартира с едно хасковче, момчето само чалгии и циганско слуша. Опита се и мен да ме "научи", с помощта на компромисния вариант - "от теб малко и от мен малко"! Отврат си е и нямаше как да се съглася на такава губеща сделка:-) Според мен понятието "гражданин" в селската ни държавица е малко иронично - повече от три четвърти от населението произлиза от селските райони, голяма част от другите са с ниска култура и образователен ценз. Няма как, при това положение, да определяме "нормална" улична субкултура, която да противопоставим на чалгата - това са същите онези балкански ритми, слушани дори през комунизма.
  • 12 мишо мишев

    1 0 Отговор
    Големият проблем с тъпите е в това, че са твърде тъпи, за да могат да повярват, че съществува възможност да си умен.
  • 13 ki4uk paris

    2 0 Отговор
    ФАЛШИВИ ХОРА, ФАЛШИВА МУЗИКА. ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА "ПЕВАЧИЦИТЕ ЯКИ" НИЩО ИСТИНСКО НЯМА ПО ТЯХ КАТО ГИ ПОГЛЕДНЕШ ОТГОРЕ ДО ДОЛУ. НАЙ-ГАДНОТО Е ЧЕ ТИЙНЕЙДЖЪРКИТЕ ИМ ПОДРАЖАВАТ ВЪВ ВСИЧКО И КАТО СТАНАТ НА 18 - ПОЗНАЙТЕ ОТ ПЪРВИЯ ПЪТ КАКЪВ ПОДАРЪК БИХА ИСКАЛИ ОТ РОДИТЕЛИТЕ СИ МОЖЕ ПЪК И ОТ НЯКОИ "ЧИЧКО ПАРИЧКО" ЗА НАВЪРШВАНЕ НА ПЪЛНОЛЕТИЕТО СИ - FAKE BOOBS. ИМА И ОЩЕ НЕЩО КОЕТО НАПРАВО МЕ ВБЕСЯВА!!! ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ КЛИПОВЕТЕ ИМ СТАВАТ ВСЕ ПО-ПОРНОГРАФСКИ, АМИ ПОНЕ ВЗЕМЕТЕ ЗА ОПРЕДЕЛЕНО ВРЕМЕ В ДЕНОНОЩИЕТО ДА НЕ ГИ ПРОПАГАНДИРАТЕ НА ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ ДЕГРАДИРАЛАТА БЪЛГАРСКА МЛАДЕЖ. ИМА ЕДНА ТАКАВА ЧАСТ ОТ БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ, КОИТО СЕ НАМИРАТ В ЕДИН ПО-РАНЕН ЕТАП НА СВОЕТО РАЗВИТИЕ! ДА ВИ НАПОМНЯ - НАРИЧАТ СЕ ДЕЦА!!! ТА АПЕЛА МИ Е ДА ВЗЕМЕТЕ ДА ПОМИСЛИТЕ МАЛКО И ЗА ТЯХ, ДОКОЛКОТО ВИ СЕ ОТДАВА! НЕКА ВАШИТЕ "КЛИПОВЕ" СЕ ИЗЛЪЧВАТ ВЪВ ЧАСОВИЯ ДИАПАЗОН, КОГАТО МАЛКИТЕ НЯМА ДА ИМАТ ДОСТЪП ДО ТЯХ!!!
  • 14 optimista

    1 1 Отговор
    ДАМ ВСИЧКЛО ОТИВА ОТ НЕЯСНО КЪМ ОПАСНО МНОГО БОЛНО ОБЩЕСТВО ИМАМЕ В БГ ТО И СТАВА ВСЕ ПО ЗЛЕ В ВСИЧКИ ВЪЗМОЖНИ ОТНОШЕНИЯ ПРОСТО БЪЛГАРИЯ БЕЛЕЖИ НАЙ-ГОЛЯМИ ОПАДЪК И ФИНАНСОВ ОТ ЕДНА СТРАНА ЗАРАДИ НАЩЕ КРАДЛИВИ ПОЛИТИЦИ И ОТ ДРУГА СТРАНА МОРАЛЕН ОПАДЪК ДО КРАЙНА СТЕПЕН ЩЕ ВИДИМ КАК ВСЕ ПАК ЩЕ ВСЪРШИ ЦЯЛАТА ИДИЛИЯ

    Коментиран от #15

  • 15 николай маринов

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "optimista":

    @14 Прав си пич ! Като ти гледам граматиката ми става страшно мъчно за България .
  • 16 Адаша

    0 0 Отговор
    В тая държава всичко е ЧАЛГА, ПАРИ И СИЛИКОН !!!
  • 17 MC Kondyo G

    0 0 Отговор
    То понеже има "голяма" разлика между чалгата и хип-хопа - за какво се пее в него - пак за мутри (гангстери), к..ви, пари и коли, също като в поп-фолка.