Last news in Fakti

6 Март, 2019 22:27 1 913 0

Маскарадните игри в Стара Загора събират над 800 участници

  • стара загора-
  • маскарадни игри-
  • фестивал

Фестивалът ще се проведе на 9 март

Маскарадните игри в Стара Загора събират над 800 участници - 1
Снимка: Община Стара Загора

Двадесет и първият Фестивал на маскарадните игри ще бъде в Стара Загора на 9 март, съобщават от пресцентъра на общината. Организатори са Община Стара Загора, Регионален исторически музей, Център за подкрепа за личностно развитие, Младежки общински съвет, Общество за фолклор и Народно читалище "Николай Лилиев - 2005".

За участие в един от най-колоритните и атрактивни фестивали пристигат 19 групи от цялата страна с близо 800 участници.

И тази година майстори от цялата страна ще покажат произведенията си на обособената Улица на занаятите в източната част на парк "Пети октомври" и западен тротоар на бул. "Руски". Старозагорци и гостите на града ще могат да видят бижута от кости и костилки, рисувани сладкиши, точени бонбони, рисувана коприна, стъкло, ножове и др. произведения на майсторите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА