22 Април, 2012 10:41 1 467 1

Връчват наградите на БГ РАДИО

  • бг радио
Връчват наградите на БГ РАДИО - 1
Снимка: БГНЕС

Годишните музикални награди на БГ РАДИО 2012 ще бъдат връчени в зала 1 на НДК на 22 април от 19.30 ч., съобщиха организаторите.

Световният Ден на Земята е избран целенасочено за дата на церемонията като символичното ново начало за българската поп и рок музика. Новият музикален сезон ще започне с десетите поред годишни награди на БГ РАДИО, на чиято сцена любими и добре познати български изпълнители с поне десетгодишна история, ще представят последните тенденции и най-актуалните млади артисти и свежи попълнения. Повече от 5 000 слушатели на най-българското радио в ефира номинираха цял месец любимите си изпълнители за единствените музикални награди в България, чиито победители се решават само от публиката.

Номинирани в категорията "БГ песен" за 2011 г. са Дивна, Криско и Миро с "И ти не можеш да ме спреш" , "Мрън Мрън" на Лора Караджова и Ъпсурт. В категорията попадат още "На инат" на Поли Генова и "Никой" на Графа.

Графа е безспорен победител в номинациите на БГ Радио тази година. Той получи номинации в категориите "БГ текст" на песента "Заедно", както и на соло изпълнението му в "Невидим". В същата категория номинирани са Криско, Поли Генова. Финалистката ни за Евровизия миналата година сподели, че песента "На инат" е написана във виенско кафене за около 45 минути. Баладата "Чуй ме" на Мариана Попова също е сред номинираните за най-добър български текст.

За приза "БГ изпълнител" ще се борят по мъжки Графа, Любо, Миро, Тома и Орлин Павлов. От дамите в битката за най-добра изпълнителка се включват Белослава (на снимката), дебютантката Дивна, Мария Илиева, Поли Генова и Рут.

В категорията "БГ дует/трио" попадат песните "Заедно" на Графа, Любо и Орлин, "Чуй ме" на Мариана Попова и Орлин Горанов и триото между Невена, Криско и Миро "Налей Налей". Номинирани бяха и дуетната песен на момичетата с ангелски гласове Рут и Белослава "На мен ми пука" и "Мрън Мрън" на Ъпсурт.

За статуетката на БГ Радио в категорията "БГ Група" си съперничат музикантите от "Акага", "Мастило", "Мери Бойс Бенд, "Д2" и PIF. Най-ценна за повечето български музиканти беше номинацията за "БГ албум". Тук конкуренти са "Дългият път към дома" на Мери Бойс Бенд, дебютния солов албум на Любо "Любо 2010", "Невидим" на Графа, "Предай Нататък", в който Мариана Попова пее с шестима мъже и Рут с нейния първи албум ""Within Whispers".

Номинирани в категория за най-добри видеоклипове са "Всяка година по същото време" на Белослава и Орлин Павлов. Режисьор на клипа е Иван Москов. В същата категория номинация получи и най-доброто трио Графа, Любо и Орлин и песента "Заедно". Режисьор на лентата е Васил Стефанов. Ицо Хазарта и бат Венци попадат и в тази номинация с "Мрън Мрън", дело на режисьора Валери Милев. Видеото към "Невидим" на Мартин Макариев също попада в номинациите.

За статуетката на дебютантите номинирани са Дивна, Богдана Петрова, Мона и Стелияна Христова.

Орлин Горанов и Любо Киров ще бъдат водещите на церемонията с мото Нова мечта, а от екипа на БГ РАДИО обещават още незабравими изпълнения от: Елица Тодорова, Лили Иванова, Графа, Бобо, Васил Найденов, Мария Илиева, Дивна, Миро, Орлин Горанов, Мариана Попова, Тони Димитрова, Кристина Димитрова, Рут, Белослава, БТР, Софи Маринова, Лора Кораджова и Симфоникс.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Nqkoi si

    0 0 Отговор
    За статуетката на дебютантите номинирани са Дивна, Богдана Петрова, Мона, Стелияна Христова и Тодор Гаджалов. :)