Last news in Fakti

1 Май, 2012 20:07 1 386 1

"Операция: Шменти-капели" с награда от Москва

  • "операция: шменти-капели"-
  • влади въргала

 

Дебютният филм "Операция: Шменти-капели" на Владислав Карамфилов, по-известен като Влади Въргала, завоюва престижна награда на Международния фестивал за детективски филми и телевизионни програми, който се проведе в Москва.

Филмът на Влади Въргала се оказа особено близък и разбираем за руската публика, тъй като криминалните абсурди на прехода в двете страни много си приличат.

Московските зрители имаха шанса да се срещне със създателя на "Шменти-капели" на две прожекции - в салоните на Българския културен институт и в кинотеатър "Художественный" в центъра на руската столица. Участвайки в конкурсната програма на тазгодишния 14-ти фестивал "DetectiveFEST", дебютът на Владислав Карамфилов в игралното кино трябваше да мери сили с творби от 76 страни от цял свят.

"Операция: Шменти-капели" беше посрещнат изключително сърдечно и към автора бяха отправени много поздравления и похвали. На състоялата се тържествената церемония творбата получи Първа награда в категорията "Игрални филми".

В престижния кинофорум от българска страна участваха още "Зад кадър"; телевизионният сериал "Под прикритие" и документалният филм "Присъда: невинен".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кирил Червенков

    0 0 Отговор
    ne mojax da go gledam