4 Юни, 2019 09:15 2 309 5

Хип-хоп за милиарди (ВИДЕО)

  • джей зи-
  • бионсе-
  • хип-хоп

Джей Зи, чиято кариера започна през 1996 г., е натрупал състояние, което възлиза на 1 милиард долара

Хип-хоп за милиарди (ВИДЕО) - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Джей Зи е първият рапър, който стана милиардер, съобщи списание "Форбс", цитирано от световните агенции.

Американската звезда, чиято кариера започна през 1996 г., е натрупал състояние, възлизащо на 1 милиард долара. Това го превръща в един от малкото милиардери в света на шоубизнеса и първи, идващ от рап средите, отбелязва "Форбс" в статия, посветена на Джей Зи, който е съпруг на певицата Бионсе.

Рапърът е на 49 години. Неговото истинско име е Шон Картър. Той има 14 албума и 22 награди "Грами".

Рапърът е израснал в Бруклин и като млад е продавал дрога. Днес той е уважаван в бизнес средите на Ню Йорк и поддържа приятелски връзки с влиятелни личности като Барак Обама.

Джей Зи има дялове в марката шампанско Арман дьо Бриняк и коняка Д'Юсе, които са му донесли респективно 220 милиона и 100 милиона долара. Стрийминг каналът Тайдъл, собственост на рапъра, пък струва 100 милиона долара. Музикалният му каталог се оценява на 75 милиона долара. А за 10 години Джей Зи е спечелил от доходи от музиката в размер на 500 милиона долара.

Хип-хоп за милиарди (ВИДЕО)

Заедно с Бионсе Джей Зи притежава мезонет в Манхатън. Двамата имат имоти и в предградието на Ню Йорк и в квартала Бел Еър в Лос Анджелис, като недвижимото им имущество се оценява на 50 милиона долара.

Според "Форбс" на второ място след най-богатите рапъри е продуцентът Диди, който в миналото се казваше Пъф Деди. Той има 825 милиона долара. На трето място е продуцентът Доктор Дре със 770 милиона долара.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ердоганя

    2 2 Отговор
    Честито!
  • 2 Сиромаха

    6 3 Отговор
    На кого са помогнали тези хора? Кога с какво?
    Като млад е продавал дрога!!!!!! Тримката, ЩО не направят по една болница някъде в Африка???? Че само Те ли Са,???
    Щото са Боклук Е за това, Смешници.
    Смешната му жена (*на снимката*) Минава по " терена" и гледа Горе екрана дали Я снимат камерите, Смешна!!!! За тях това е най важното да ги " дават на Екрана" СМЕШНИЦИ.

    Коментиран от #5

  • 3 Грубер

    3 2 Отговор
    Богати чернилки. Един гвоздей не са забили през живота си.

    Коментиран от #4

  • 4 гост

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Грубер":

    Който за каквото е учил.Ти продължавай да забиваш пирони !
  • 5 българин

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Сиромаха":

    Ти бе,отворко откъде знаеш,че не са построили болница и училище ? И защо трябва да е в Африка ? Защото са черни ли ? Те да не са като нашите ганьовци, постоянно лентички да режат и да ги дават по телевизията!