3 Юли, 2019 19:29 1 737 1

Уди Алън не знае умора и граници (ВИДЕО)

  • уди алън-
  • опера-
  • миланска скала-
  • джани скики

Филмовата легенда ще дебютира като оперен режисьор в Миланската скала 

Уди Алън не знае умора и граници (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Уди Алън ще дебютира като режисьор в Миланската скала през уикенда с комичната опера в едно действие "Джани Скики" от Пучини, съобщи АР.

Режисьорът беше посрещнат с аплодисменти на пресконференцията за премиерата. Той каза, че почитателите му в Европа винаги са го приемали топло.

Макар и репутацията на 83-годишния Алън да пострада заради разкрития на движението #Аз също в САЩ, и в Холивуд все повече да го избягват, в Европа той е добре приет.

В САЩ "Амазон" прекрати договора за дистрибуция на най-новия му филм "Дъждовен ден в Ню Йорк". Филмът обаче ще бъде пуснат по екраните през есента в Италия и Испания.

Наред с постановката в Миланската скала, музеят на киното в града показва ретроспектива на 28 филма на Уди.

Алън призна, че Пласидо Доминго го е убеждавал да постави опера, но му трябвало доста време, за да се съгласи. "Не знаех дали имам такива способности. Работил съм в киното и малко в театъра. Хареса ми много" - каза Уди.

Той сподели, че отдавна обича операта, но обикновено гледа само първите два акта, защото следващата сутрин трябва да отиде рано на снимки.

Що се отнася до "Джани Скики", Уди е поставил произведението на Пучини в неореалистичния стил на режисьорите от 50-те години на миналия век като Виторио де Сика и Федерико Фелини, след като не са приели идеите му Скики да бъде представен като плъх сред мишки или като цигара между биопродукти. Той би предпочел и различен край на операта на базата на откъс от "Божествена комедия" на Данте, в който героят отива в ада заради измама.

След премиерата на "Джани Скики" в събота Алън ще замине за Испания, за да работи по следващия си филм.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боне крайненеца

    3 1 Отговор
    Тоя не беше ли женен за .... Щерка си( доведена . Ама)