Last news in Fakti

10 Юли, 2019 10:43 6 809 4

Отиде си култов холивудски актьор (ВИДЕО)

  • мъже в черно-
  • холивуд-
  • рип торн

Американецът Рип Торн почина на 88-годишна възраст в дома си в Кънектикът

Отиде си култов холивудски актьор (ВИДЕО) - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Американският театрален, телевизионен и киноактьор Рип Торн почина на 88-годишна възраст в дома си в Кънектикът, съобщиха световните информационни агенции.

Торн се е снимал в над сто филма, но най-голяма популярност му носи "Мъже в черно" през 2002 г. С кривата си усмивка, дрезгав глас и дяволити очи той е много подходящ за роли на лоши момчета и непредвидими характери. След това Рип работи и като продуцент.

Кариерата му започва с "Лице в тълпата" на Елия Казан през 1957 г. Известен става с филма "Cross Creek", който му носи номинация за награда "Оскар". Снима се в "Шоуто на Лари Сандърс" и печели награда "Еми".

Участва също в сериала "Рокфелер плаза 30". За ролята в "Сладкогласата птица на младостта" получава театралната награда "Тони".

Рип Торн се снима в "Недосегаемите", "Човекът, който падна на Земята", "Да защитиш живота си" и "Големи топки".

Отиде си култов холивудски актьор (ВИДЕО)

Жени се три пъти и има шест деца.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сиромаха

    33 2 Отговор
    Няма нищо по добро от това :
    Да изживееш един, Качествен и Стоиностен живот и да оставиш следа след себе си (и наследство), Което на мен няма да се Случи.

    Коментиран от #3

  • 2 Пипъна

    24 0 Отговор
    Голям пич!
  • 3 Емил

    5 19 Отговор

    До коментар #1 от "Сиромаха":

    За да изживееш един качествен и стойностен живот - трябва да си грамотен!

    Коментиран от #4

  • 4 Ицо Багера

    11 0 Отговор

    До коментар #3 от "Емил":

    В нашата страна това не е задължително. Познавам хора, които не могат да пишат добре, но имат висок стандарт на живот. И мнооого други примери.