21 Май, 2012 15:49 2 231 0

Румяна Коцева в "Мюзикълите на Бродуей"

  • румяна коцева-
  • "мюзикълите на бродуей"

След тригодишно отсъствие от страната за участия в шоу-програми в Европа, Румяна Коцева се завръща на българска сцена.

Няма почитател на популярната музика у нас, който да не знае нейните хитове „Водопад“, „Непознат“, „Песен от сълза“, „Милиони мигове“, „Попътно настроение“,  красивите дуетни изпълнения с Васил Петров,  уникалните „Вечни коледни песни на света” с поетични преводи на български език, участията й в “Златният Орфей”, “Бургас и морето”, концертните и телевизионните програми.

В артистичната кариера на Румяна Коцева броят на концертите на българска сцена и на сцените по света надхвърля 2000. Дискографията на певицата  обхваща четири оригинални албума и различни компилации с избрани песни.
Емблематични остават моноскпектаклите - промоции на певицата, изпълненията й с Биг Бенда на Вили Казасян, телевизионния филм-портрет на БНТ “Песен от сълза”.

Днес, вярна на своя натюрел - песента - изпълнена със стойностно съдържание и искрено послание към публиката, Румяна Коцева представя на своите почитатели част от съкровищницата на Мюзикъла. Новата й концертна програма съдържа най-известните мелодии от  "Кабаре", "Котки" "Вълшебникът от Оз"... Превърнали се в евъргрийни, мелодии из световно известните мюзикъли, поставяни на Бродуей и филмирани в Холивуд, ще оживеят на българска сцена.

Неповторимият тембър и интерпретаторското майсторство на Румяна Коцева ще завладеят отново сърцата ни, ще ни развълнуват, ще ни върнат назад и отправят напред към непреходните  „Summertime“, „New York, New York“, „Over The Rainbow“, „Memory“ ... Тези песни са надхвърлили далеч славата на мюзикълите, от които са произлезли, и са станали джаз стандарти и хитове, които българската публика не спира да обича и цени.

“Мюзикълите на Бродуей” е програма “ънплъгд”.
Акустичната версия на световните шедьоври се представя от Триото:
Румяна Коцева - вокал
Росен Парлапанов - пиано,
Толи Апостолов - саксофон.

В концерта ще вземат участие и ученици от класа по поп и джаз пеене на Румяна Коцева, възпитаници на артистичните школи на читалище „Д-р Петър Берон 1926 г.” и специални гости.


29 май 2012 г. (вторник), 19.00 ч., Зала 2 на НДК

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА