Last news in Fakti

28 Септември, 2019 21:00 1 011 0

Грандиозно музикално шоу в Рио

  • рок в рио

Фестивалът "Рок в Рио", в който участват много знаменитости, сред които Дрейк и "Айрън мейдън", беше открит

Грандиозно музикално шоу в Рио - 1

Фестивалът "Рок в Рио", в който участват много знаменитости, сред които Дрейк и "Айрън мейдън", беше открит, предаде Франс прес.

Очаква се 7-дневният фестивал да привлече над 700 000 зрители. В рамките му са планирани също инициативи, посветени на съхраняването на Амазония.

За своето 8-мо издание в Бразилия и общо 20-ото си издание, ако се вземат предвид тези в Португалия, Испания и САЩ, мега фестивалът, основан през 1985 г., потвърди желанието си да се бори за по-добър свят.

"Ангажиментът ни е отвъд свързаните с околната среда въпроси - каза вицепрезидентката на "Рок в Рио" Роберта Медина, която е дъщеря на основателя на фестивала. - Става дума младежта да се изкаже, след като дълго време нямаше подобна възможност."

Отделни дни в програмата на феста са посветени на хип-хоп музиката, като са предвидени изпълнения на Дрейк, поп музиката (Пинк), рок музиката ("Фу файтърс", "Мюз") и хеви метъл рока ("Айрън мейдън").

"Да свириш на феста "Рок в Рио" е страхотно - заяви китаристът Андреас Кисер на бразилската група "Сепултура", която участва във всичките му издания от 1991 г. - Бях на фестивала през 1985 г. като зрител. Сред тогавашните участници бяха "Айрън мейдън" и "Скорпиънс", които се завръщат тази година."

Фестивалът ще се състои на 27, 28 и 20 септември и на 3, 4, 5 и 6 октомври.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА