Last news in Fakti

8 Октомври, 2019 10:04 2 868 7

Светът на рока изгуби още една икона (ВИДЕО)

  • lynyrd skynyrd-
  • лари юнстром-
  • линърд скинърд

Почина Лари Юнстром - един от основателите на американската група Lynyrd Skynyrd

Един от основателите на американската рок група Lynyrd Skynyrd, бас китаристът Лари Юнстром, е починал на 70-годишна възраст, съобщи сп. "Ролинг стоун".

Причината за смъртта на музиканта не се уточнява. Кончината на басиста беше потвърдена от групата 38 Special, в която той също е свирил.

Юнстром е роден през 1949 година в щата Пенсилвания. През 1964 година заедно с четирима други музиканти основава рок бандата Lynyrd Skynyrd.

По-късно той напуска формацията и се присъединява към 38 Special.

През 2014 година той се разделя и с този състав поради травма на ръката.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ториното

    6 0 Отговор
    R.I.P.
  • 2 Учуден

    3 9 Отговор
    Този пък тия пък кои са??? ХА ХА ХА 😂

    Коментиран от #6

  • 3 Линчо Скинчо!!!

    2 9 Отговор
    Таз група не умряха ли в самолетна катастрофа преди една Камара години???

    Коментиран от #7

  • 4 гуньо простия

    7 0 Отговор
    Първото нещо, за което се сетих, е че 'Sweet home Alabama' е саундтрака към началото на "Тексаско клане"- 1 част. С едни приятни , пътуващи младежи.
    Почивай в мир Лари!

    Коментиран от #5

  • 5 ГОСТ

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "гуньо простия":

    И музиката от филма ,,Въздушен конвой,, с Никълъс Кейдж......
  • 6 до Учудения ТРОЛ

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Учуден":

    Щом си тук, да ти кажа. Влизаш в Тубата и гледаш песента Simple Man. После гледаш превода на български. След като приключиш с тези две упражнения, обратно тук с коментар. Ясно? И без тролене!
  • 7 yorval

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Линчо Скинчо!!!":

    ЕДна от най-великите ЩАТСКИ и САМОБИТНИ банди на всички времена и създатели на стила т.нар. южняшки рок, т.е. САДЪРН рока... А във така споменатата въпросна авиокатастрофа загиват нещастно един от основателите и родоначалници на тази РОК-група, един от братята Ван Зандт - РОНИ и китаристът Стив Гейнс, което нещастно стечение на обстоятелствата връща тази супер-Банда в първоначалната точка на нейното съществуване... Независимо от това обаче, тя впоследствие наистина възкръсва като птицата Феникс от пепелта и в новосформираната формация започва да завладява сърцата и душите на феновете на тази жизнена музика. В средата на 70-те имаме и едно интересно и негласно „съревнование“ получило се в резултат на историческите традиции и специфично развитие на Южните щати под формата на музикален двубой м/у канадския сонграйтър и световноизвестен рокаджия Нийл ЯНГ с първоначално публикувания му хит „Южнякът“ /Southern MAN/ и адекватния отговор по тази тема на споменатата ВЕЛИКА Банда с нейния традиционален фолклорен кънтри-рок сонг „SWeet Home ALABAMA“ ...