3 Юли, 2012 16:48 1 190 0

Помощ за Българската Екзархия в Истанбул

  • истанбул-
  • връща-
  • екзархия
Помощ за Българската Екзархия в Истанбул - 1
Снимка: МС

Премиерът Бойко Борисов разпореди Фондацията на „Православната църква на Българската Екзархия” в Истанбул да бъде подпомогната финансово с около 40 000 евро за административни и адвокатски услуги при възстановяването на собствеността на 9 екзархийски имота, които с решение на турската страна бяха върнати на българското църковно настоятелство.

Други 20 000 евро ще бъдат предоставени за осигуряване на денонощна охрана от трима души на църквата „Свети Стефан”, Метоха и сградата на Българската Екзархия. Средствата ще бъдат осигурени от държавния бюджет чрез Дирекция „Вероизповедания” към Министерския съвет, съобщават от правителствената информационна служба.

Решението за предоставяне на финансовите средства дойде след среща на министър-председателя с членове Настоятелството на Фондацията на „Православната църква на Българската Екзархия” днес. Делегацията е на четиридневно посещение в България по покана на министъра на външните работи Николай Младенов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА