17 Февруари, 2020 22:30 2 888 7

Марта Петкова в новия клип на Б.Т.Р. (ВИДЕО)

  • б.т.р.-
  • марта петкова-
  • ела
Марта Петкова в новия клип на Б.Т.Р. (ВИДЕО) - 1
Снимка: Цветан Игнатовски

Видеоклипът на „Ела” - една от най - харесваните песни от последния албум на Б.Т.Р. е вече факт. Акустичната балада, създадена за пиано и глас е различна като звучене от всичко записано досега от групата.

Да импонира на емоцията на песента в клипа е изграден имагинерен образ на жена - птица. Красива, силна, мистична и малко тъжна – полужена, полуптица, с крила вместо ръце, тя танцува своя необикновен танц , между реалността и фантазията. Тази роля е поверена на прима - балерината на Софийска опера и балет - Марта Петкова. Хореографията в клипа е дело на Росен Михайлов. На рояла е виртуозът - пианист Ясен Велчев /група „Те“/, който работи с Б.Т.Р. над 10 години.

Автор на музиката и текстът на „Ела” е Славчо Николов. Оператор е Мартин Чичов, а режисурата е на Ивайло Марков и Боряна Николова.

Костюмът на жената – птица е дело на дизайнера Кристина Бъчварова, а крилата са специално изработени от екипа на Людмил Николов.

Фотограф – Цветан Игнатовски.

На 12 март, от Виена стартира Европейското турне на Б.Т.Р. за 2020 г.

Турнето е през март и април.

Групата изпрати 2019 г. с Европейско турне с 13 концерта, Национално лятно турне „Невидими стени 2019“ в десетки градове, видеоклипове в стилистиката на киното на „Никога преди“ и „Тези дни“ и турне в Северна Америка.

От 2019 г. в учебниците по музика е включен пилотният сингъл „Моята сила“ от албума „Невидими стени“ на групата.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боко ТиквоСуджуков

    5 3 Отговор
    Мисирка, булю булю булю...
  • 2 Hope

    3 7 Отговор
    Уникална песен и изпълнение! Все още има хубава,качествена музика в България. Да са живи и здрави да творят още ,защото презалятият от пошлост и проснотия музикален пазар има нужда от чист талант , а ние слушателите имаме нужда от качествени музиканти,другото е зле озвучен филм за възрастни.
  • 3 От дърводелната

    5 3 Отговор
    Този "виртуоз" пианиста, що така грубо млати така пианото?

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 От дърводелната

    2 0 Отговор
    Ааа, разбрах що го млати. Компенсира липсата на компресия в ниския регистър на гласа и напъните във високия. Но това е само едно професионално мнение на човек, който се занимава с музика. Извинявам ако някой се е почувствал засегнат.
  • 6 лимонката

    7 0 Отговор
    и 100 клипа да направат хората не искат да ги слушат нито да ги гледат
  • 7 Русия е велика

    0 1 Отговор
    Пуснете статия за Ала Пугачова!