Last news in Fakti

29 Февруари, 2020 12:12 1 287 8

Сексуалният тормоз навлиза и в киното

  • харви уайнстийн-
  • холивуд

39 години едно име в Холивуд беше равнозначно на най-мастития продуцент в света

Сексуалният тормоз навлиза и в киното - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

39 години едно име в Холивуд беше равнозначно на най-мастития продуцент в света. Днес то е еквивалент предимно на „срама на Холивуд“, а мъжът, който го носи, го грозят до 29 години затвор. Харви Уайнстийн беше признат за виновен по две от петте обвинения за сексуален тормоз. Той вече е на път към известния затвор „Райкърс Айлънд“ и ще бъде там до 11 март, когато американският съд окончателно ще обяви присъдата му.

67-годишният Уайнстийн е наел консултант, който да го подготви за живота зад решетките. Обвинителките му пък се делят на две групи – едните са щастливи от присъдата на продуцента, а другите още не могат да изпитат удовлетворение от нея.

Напрежението около женското движение „Me too“ витае над Холивуд все по-осезаемо. Темата за сексуалния тормоз вече не е просто повод за поредния откровен разговор пред медиите, а е и силно застъпен сюжет в американските филмови продукции. Пример за това е нашумелият сериал на Apple TV „Сутрешното шоу“.

Според сценариста Димитър Стоянович проблемът отдавна е преминал границите на Холивуд. Според него рядко се вглеждаме в това какво се случва в онези държави, в които религията и убежденията на хората превръщат насилието и сексуалния тормоз над жените в обичайна практика.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 курейски дик татор

    8 0 Отговор
    според щатските закони сексуален тормоз може да е покана за питие или заглеждане,намигване и др.
    естествено ако извършителя няма пари ,частното обвинение ще се посмее малко със потърпевшата ,ще пият кафенце и ще се оталожи работата
  • 3 Бачо Киро

    11 0 Отговор
    От десетилетия всички знаят, че в Холивуд се пробива чрез секс, точно така пробиват, никой ги не е викал насила, а сега изведнъж олеле майко, ма те ни понайбали... Е покана ли ви пратиха? Искахте да сте звезди, чудехте се как да се доберете до тоя и оня и какво да налапате, за да пробиете, сега все едно не сте знаели... Холивуд си е клоака и го знаят всички участници, сега обаче е модерно да са всички като ангели...
  • 4 Ал та фанах Атаопънах

    8 1 Отговор
    1980-та - Жена се появи, дадеш и цветя, поканиш я на танц, след 2 години се жените.
    2020-та - Жена се появи, погледнеш я, тя те посочва с пръст: "ААА! Тва е сексуален тармоз! НАСИЛНИК! ПОЛИЦИЯ, ДРЪЖТЕ ГО!.
  • 5 ၃၄၃၄

    2 0 Отговор
    Който не е чувал песента : :: ::: ,,НИКОГА НЕ ВЯРВАЙ НА ЖЕНА" , не е разбрал женската "душа" 😐🧛🔫

    Коментиран от #6

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Driving pleasure

    4 0 Отговор
    Изтаковали се с дъртия, че да ги направи звезди - 30 години по-късно се сетили, че били "чесни"... аре стига с тия к***енски номера!
  • 8 безпристрастен

    2 0 Отговор
    Поебал си е алчни п_тки, те са си получили своето, би трябвало всички да са доволни.