Last news in Fakti

1 Март, 2020 09:52 1 666 7

Ирански филм триумфира в германската столица

  • берлин-
  • берлинале-
  • мохамад расулоф

"Не съществува зло" спечели голямата награда "Златна мечка" на филмовия фестивал "Берлинале"

Ирански филм триумфира в германската столица - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Филмът на иранския режисьор Мохамад Расулоф „Не съществува зло“ спечели голямата награда „Златна мечка“ на филмовия фестивал в Берлин.

Расулоф снима филма, посветен на смъртното наказание, тайно, тъй като от 2017 година има забрана да работи в киното. Той не може и да пътува извън Иран заради обвинения, свързани с предишните му творби, затова наградата получи дъщеря му Баран, която също участва във филма.

Според председателя на журито - актьорът Джереми Айрънс, творбата, която разказва четири истории, свързани с най-тежкото наказание, показва „мрежата, която авторитарният режим заплита около обикновените хора, като ги тласка към нехуманност“.

Мохамад Расулоф направи изказване пред публиката на фестивала по видеовръзка и обясни, че е искал да говори за хората, които отхвърлят отговорността от себе си и казват, че решението е било взето от по-висши сили.

Ирански филм триумфира в германската столица

Според организации за правата на човека хиляди хора са екзекутирани в Иран всяка година.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мечо

    0 0 Отговор
    има един много хубав изрелски филм вав замунда за двама брата дето делат наслетство и сестрата на единиа се оженва и ражда дете което иска от тях сащто наслетство и после се прострелват и омират и двамата вав болницата но се оказва че имат и друг руднина които иска от това наслетство виште го и го гледаите щте ви хареса

    Коментиран от #3, #6, #7

  • 2 боцмана

    5 0 Отговор
    Което е добро за едно общество е пагубно за друго и обратно . Не можеш да сложиш всички нации и култури под общ знаменател. За толкова години "демокрация" и баш демократите трябваше да се уверят в това , но си намират оправдание за глупостите които творят по света в угода на собствените си интереси.
  • 3 един от многото

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "мечо":

    Мечо , хайде бе , прибери се в гората най после.
  • 4 Лилафка - летящия холандец

    1 1 Отговор
    Иран, може би една интересна страна с интересни хора...!
  • 5 Не е на добре

    0 0 Отговор
    Много станаха и мечките, че и мечкадарите покрай тях.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.