Last news in Fakti

15 Март, 2020 18:14 7 243 21

Камен Донев: Братя и сестри, трябва да спрем да мислим за себе си

  • коронавирус-
  • камен донев-
  • актьор-
  • обръщение

Нека вярваме и се доверим на хората, които разбират и контролират ситуацията

Камен Донев: Братя и сестри, трябва да спрем да мислим за себе си - 1
Снимка: БГНЕС

Към НАС

Обръщение от Камен Донев

Братя и сестри, българи!

Обръщам се към всички ви, с открито сърце, надежда и съкровена молба. Изправени сме пред голяма битка. Такава, каквато не сме водили до сега. Тази битка не е срещу врага, наречен коронавирус… Тази битка е срещу нас. Срещу нашите навици, манталитет, житейска философия и социална ангажираност. Тази битка започва с едно самопризнание. Много важно и навременно. Самопризнание, в което няма нищо срамно и осъдително. А именно – че трябва да спрем да мислим за себе си, за собственото си спасение, сигурност и комфорт. Трябва да мислим и действаме за НАС! Всеки да се грижи и за другия. За този, който не му е роднина и приятел. За този, който случайно е наблизо и който може би няма да срещнем скоро в живота си.

Ние сме заедно. Заедно дишаме, работим, пеем, танцуваме, спортуваме, градим живота си. Никой от нас не може без другия, всеки от нас рано или късно среща някого, заради нещо. Ние се разделяме и събираме, обичаме и избягваме. Ние ежедневно правим какво ли не със себе си и другите, водени от своите цели и намерения. Но сега това трябва да спре! Трябва да проумеем, че сега идва време да се опазим един друг, за да сме заедно после! Простете моята патетика, но тя е искрена и неизбежна.

Ще се радвам колеги и граждани с изграден авторитет и позиция в обществото да ме подкрепят. Призовавам ви! Нека спрем излишните дейности! Нека намалим случайното общуване. Нека оставим веселбите и неуместния хумор за по – нататък. Нека вярваме и се доверим на хората, които разбират и контролират ситуацията! Нека надмогнем балканската стихия на напънатия смелчага, който просто е на „въпреки”, защото му е в кръвта! Нека се смирим и помислим за възрастните хора и за всичко, което ги очаква, ако се разболеят! Нека се бием, както са го правили нашите герои! Да, войната е на друг фронт, но е война и всички сме войници в нея! Нека се бием сърцато и до крайна победа!

Братя и сестри, истината е, че се изисква толкова малко… Просто да надмогнем ненужното, да приемем всичко сериозно и да се подчиним на онези, които командват.

Обичам ви и ви прегръщам!

Ваш Камен Донев


* Обръщението на българския актьор Камен Донев е публикувано в сайта InterViewTo.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния софиянец

    28 6 Отговор
    Кажи го на управляващите, дето се подиграват с народа.

    Коментиран от #19

  • 2 Violin Ivanoff

    19 10 Отговор
    Cringe. Виждам, че иска да помогне, но да си подбере думите. Бойко Борисов е гениален, макар че много години го мислех за прост. Той нарочно се изразява като чобанин, и говори за картофи и как да си ги сеем сами, защото простоватото българско население не вярва на интелигентни приказки. Селяка мисли, че все го лъжат - ако му говорят умно. Селяка вярва на селяк!

    Коментиран от #7

  • 3 123

    16 36 Отговор
    Този тотално изчерпал се псевдо артист и той се изказа. Чуди се с какво да напомни за себе си
  • 4 дедо

    14 21 Отговор
    Дрън -дрън,дай тогава половината от богатството си за овладяването на заразата.....аман от празнословци . Цяла ни държава е такава!

    Коментиран от #11

  • 5 Професор по Стоманобетон

    13 10 Отговор
    ПЛАЗМОДИИ ОТ ВСЕ СТРАНИ,ИЗПЪЛЗЕТЕ НА СЛЪНЦЕ ХАЛТУРИ,КРЪШНО ХОРО ЗАВИЙТЕ,ПА СЕ ПРЕГЪРНЕТЕ И НА МАЙНАТА СИ ИДЕТЕ,ЧЕ ВКУПОМ НЕПОТРЕБНИ СТЕ,И СТЕ СТАНАЛИ!
  • 6 курейски дик татор

    8 0 Отговор
    шефе ,за много роби да си седят в кочините и да са гладни ,със изключени хладилници,кабелна,ток и др. си е ежедневие от десетилетия
  • 7 Малка Пенка

    8 6 Отговор

    До коментар #2 от "Violin Ivanoff":

    Да,ти си очевадния пример за селяк!

    Коментиран от #10

  • 8 стефчо

    18 4 Отговор
    Да живей халтурата и правенето на финикийски знаци!
  • 9 Късно е моме за китка

    11 0 Отговор
    Всички тези дето клецаха народа цели 30 години да отиват в ада. АНАТЕМА!
  • 10 Violin Ivanoff

    4 4 Отговор

    До коментар #7 от "Малка Пенка":

    Поне знам, че се оставя интервал след запетая. Кой е селякът сега?... Този, който знае как се използва правилна лексика и пунктуация?
  • 11 баба

    8 5 Отговор

    До коментар #4 от "дедо":

    Мислиш ли, че е толкова богат, че гледаш в половината му богатство ?
    А ти ? Какво можеш да дадеш, освен мърморенето ?
  • 12 бах мааму

    4 7 Отговор
    Пак е ыинал на тежки наркотици.
  • 13 666 999 666 999

    5 7 Отговор
    kamene , ne ti se polu`chava pr akziata - koi hora da ostavim be masonche jalko - bratiata ti - lojata li ti naredi da se izkajesh ???
    tiq koito sa suzdali samo problemi niama kak da gi reshat -
    fizicheski zakon - ako sa iskali da ghi reshavat shtiaha da go napraviat veche -
    prodali sa vsichko vidimo i nevidimo prinadlejashto na zelia bulgarski narod - revat kato vdovizi / platiha li ti za poiavatata ti , niama da se iznenadam izobshto .
    te sa ti kolegi po haltura samo che politicheska .
  • 14 Турчина

    9 4 Отговор
    Според мен е прав.Пред наличието на общ враг-всички стават близки.После,когато всичко отмине,ще продължим да се мразим.Ще се обиждаме на циг_ни,гяури,чалми,рязани и т.н.Време е на преоценка на основни стойности.Сега нека победим вируса.
  • 15 666 999 666 999

    2 1 Отговор
    Vraga ni e edin i susht ot # godini nasam - sushtia vrag koito uchastva v zadkulisie narecheno / konspirazii / sreshtu naroda si za ne budat lustrirani - - kakvoto i da znachi tova - kakvi bratia i sestri mogat da budat te na normalnite hora napulnili grobishtata ot genozida im . Vladeiat vsichki suvremenni nauki za vnushenia i zombirani na nishto nepodozirashti naivni horiza / v momenta vsiavat samo strah i teror / Vseki koito moje da se identifizira s tiah e ot sushtia bashibozuk - apropo - lizeto s prizivite ne puska na halturite si namalenie za pensioneri i uchenizi taka che e redno da se skrie niakude kudeto ne go poznavat / moje i v Hollywood !

    Коментиран от #16

  • 16 бабето

    4 0 Отговор

    До коментар #15 от "666 999 666 999":

    След като си решил, че това, което мислиш и казваш е толкова важно и съществено, защо не пишеш на КТРИЛИЦА, или се срамуваш?
  • 17 Камене

    6 0 Отговор
    На кого да, се подчини, та смирения човек, той цял живот се подчинява, той не е,, слаб,, а просто е самоук възпитан,, който винаги е искал добро то, не само за себе си а да бъде заобиколен от ,, красивия пейзаж, заедно с всички хора които наистина, ти както каза , да се гледат с добри очи, а не със злоба и завист,,...! Може би на това завидиха,, злите очи,, че нямат късмета да бъдат заобиколени от всичкото това най,, хубавото,,, защото са с празни очи, пусти души в пустош..!
  • 18 оспри

    3 0 Отговор
    Прав си Камене,да грабваме пушките! Ако има такива.
  • 19 Ново

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "Последния софиянец":

    Да беше я дал на радев да я прочете а да недрънка глупости да не се прави на обединител и да спре да разединява
  • 20 Сатаната

    0 0 Отговор
    Камене, аплаузи за последното ти изпълнение във Военния театър. Не се наемам да прогнозирам какъв процент от публиката осъзна какво им каза и показа за близкото бъдеще на образованието, науката, културата и на България и т.н., но определено бяха под 10%. Дано да греша, и дано тук са повече.
  • 21 Сульо

    0 0 Отговор
    Боклука и той да се изкаже, дего питат, де - не. Най-вече той си пати щото халтурата му не върви и сега за да не го забравят изтърси някоя глупост...