Last news in Fakti

11 Май, 2020 10:10 1 656 3

Хълк показа и сериозни драматични умения

  • марк ръфало-
  • хълк

Марк Ръфало разпитва хора с шизофрения заради “Дотолкова съм сигурен”

Хълк показа и сериозни драматични умения - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Марк Ръфало - актьорът, когото зрителите последно запомниха от филмите за Отмъстителите на “Марвел”, сега е в съвсем различна светлина. Той влиза в една наистина драматична и тежка история, в която изпълнява едновременно две роли.

Това е новата продукция “Дотолкова съм сигурен”, направена по едноименния бестселър на Уоли Лам от 1988 г.

Сериалът представлява драма от шест части, която проследява паралелно живота на двама братя. Но не какви да са, а близнаци - всеки със своето тежко минало и проблеми. Това са братята Доминик и Томас Бърдзи, в чиито образи именно влиза Марк Ръфало.

“Дотолкова съм сигурен” е семейна сага за предателство, саможертва и прошка, която се развива на фона на Америка през ХХ век. Зрителите ще видят героите на Ръфало Доминик и Томас Бърдзи в различни етапи от живота им. Всичко започва в настоящето, когато те са почти на средна възраст, но ще има много препратки назад към юношеството им чрез спомените на единия от тях - Доминик.

Марк Ръфало толкова убедително влиза в сериала, че дори баща му много иска да разбере повече за ролята му. Един ден, след като татко му е гледал трейлъра на филма, той звъни на Марк и го пита: “Добре, кажи ми сега кого избраха за ролята на брат ти?”

Актьорът не е чел голямото томче на Уоли Лам, преди да влезе в екранизацията му. Най-вероятно заради синдрома на дефицит на вниманието и хиперактивност, от който страда, както сам разказва в интервютата си пред западни медии. Но в крайна сметка поглъща страниците на романа само за един уикенд. Щом изчита докрай книгата, открива в нея много прилики със своята собствена история - в това, че е второ поколение италиански имигрант, както и в силната връзка в семейството си.

Снимките по сериала продължават половин година. Марк Ръфало трябва да изиграе еднояйчни близнаци, които, колкото и да изглеждат еднакво, се различават по теглото си. Единият е значително по-пълен от другия. Затова снимките спират за няколко седмици, така че актьорът да може да качи килограми и да изиграе Томас Бърдзи. “Не ми беше комфортно в нито един ден от тези шест месеца снимки. Или бях много гладен, или ми се гадеше само от мисълта за храна”, казва Ръфало.

Но не това е страшното. Героят му Томас Бърдзи страда от шизофрения, а актьорът иска максимално достоверно да покаже образа му. Затова често общува с човек, който страда от болестта повече от 30 години. Освен това Марк чете много истории на хора с шизофрения, които разказват за нея онлайн. “Дължа много на всички тях, които се разкриват и се опитват да излязат от стигмата. То е страшно, мистериозно и всеобхватно. Огромно е количеството енергия, което ти трябва, за да водиш живот с тази болест”, категоричен е актьорът.

В сериала той си партнира с Мелиса Лио, Роузи О'Донъл, Арчи Панджаби.

“Дотолкова съм сигурен” тръгва на 11 май и ще се излъчва всеки понеделник от 21 ч по НВО.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 user

    1 0 Отговор
    Господин Брус Уилис внуши на хората по Земята, че е добре да пият напитката "Ад". Сега да дойде да почиства ада, в който превърна градинките в София и страната с кутийките от неговата любима течност. Наемат ги да внушават като после им се плаща за направеното внушение без да мислят за възпитателната степен на внушението. Заради парите бизнеса не си задава този въпрос. Сега този господинчо да плаща на общините за Ада, в който превърна градинките по света, вместо да се вживява в ролята на виртуален спасител на човечеството и да целува уж с тази цел госпожици от извънземен произход по филмите. Това свързване на света доведе до масови дистанционни внушения, рушат порядъка и възпитанието на цели народи дистанционно без да мърдат от мястото си и после не плащат за вредите. Господин Уилис възпитава децата на чужди народи, а и на собствения му във вредно направление, НО без да има учителската отговорност. Чуждо му е на него 6-тото правило на Чавдарчето, което гласи: "Чавдарчето е примерно вкъщи и във клас, то помни: Пионер ще стана аз.", защото той не е бил Чавдарче и не разбира ценността на доброто възпитание. Това, което правят актьорите не е нито пионерско, нито скаутско.
  • 2 Крис51

    3 0 Отговор
    Марк Ръфало винаги е бил сериозен актьор и има доста знакови роли в миналото, така че не е никаква новост.
  • 3 user

    0 0 Отговор
    Колкото до шизофренията, тя е духовно, т.е. несъществуващо заболяване. Филмите усложняват заболяването, защото добавят чрез внушения ентропия в необективният периметър чрез добавянето на нови необективни характеристики там. Човек се сдобива с купища чужди мечти и начини на поведение, които впоследствие започват да желаят реализацията си - въпреки че са чужди.