12 Май, 2020 11:50 1 479 0

Търсят алтернативен формат на филмовия фестивал в Кан

  • филмов фестивал-
  • кан-
  • провеждане-
  • събитие-
  • филм-
  • култура-
  • кино

Филмов фестивал все пак ще има

Търсят алтернативен формат на филмовия фестивал в Кан - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Организаторите на Международния филмов фестивал в Кан съобщиха, че събитието няма да се проведе в традиционния си формат през тази година поради разпространението на новия коронавирус. Това съобщи списание Variety, позовавайки се на официален говорител на фестивала.

Според него програмата на филмите, които са били планирани за прожекция на тазгодишния престижен кинофорум, ще бъде публикувана в началото на юни.

„Днес провеждането на (филмовия фестивал) в офлайн режим ни се струва трудно, затова планираме да обявим филмите от (първоначалния официален) списък в началото на юни“, каза директорът на форума Тиери Фремо в интервю за британския сайт за кино новини Screendaily.com.

По-рано президентът на фестивала Пиер Лескур и Фремо заявиха, че не се отказват от плановете си тази година да има фестивал и продължават да търсят алтернативни варианти за провеждането му. Те разглеждат възможността за сътрудничество с филмовия фестивал във Венеция, както и провеждането на филмови прожекции без жури и награди, под формата на програма от избрани филми, наречена „Кан – 2020”.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА