21 Май, 2020 10:34 3 260 0

Отвориха за посетители Двореца и Градината в Балчик

  • дворец-
  • градина-
  • балчик-
  • посетители-
  • туристически сезон

При специални мерки ще работят не само залите, но и заведенията на територията на комплекса

Отвориха за посетители Двореца и Градината в Балчик - 1
Снимка: Shutterstock

От 14 май вратите на Двореца в Балчик са отворени, а първите туристи за сезона бяха българи – съобщи в „Артефир“ на БНР Жени Михайлова, директор на културния институт. Билетите за посетители остават на същите цени. При специални мерки, разпоредени от министрите на здравеопазването и културата работят не само залите, но и заведенията на територията на комплекса.

На 13 юни тук започва международният студентски кинофестивал „Ранно пиле“, а изложби и пленери ще има както всяка година. По искане на организаторите се отлагат „Music Campus Balchik“, фестивалът „Черноморски звуци“ и традиционното пролетно гостуване на стажантите от Средното училище по стъкларство, живопис и промишлен дизайн в чешкия град Валашске Мезеричи.

Използват се откритите пространства и сцената под „Тихото гнездо“ на Двореца, на плажната ивица има над 500 места, които според новите разпоредби ще бъдат редуцирани до 150. И макар че това не е мечтаният туристически сезон, ще разчитаме, както досега, и на посещения от Румъния – каза Жени Михайлова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА