Last news in Fakti

18 Септември, 2012 16:14 1 461 0

Водещият Росен Петров и проф. Керменски с патриотични отличия

  • росен петров-
  • проф. керменски-
  • велика болгариа

Водещият на "Нека говорят" по бТВ Росен Петров и екипът му ще получат Почетна награда за патриотизъм и силен български дух "Велик Българин" в сряда по случай първия рожден ден на вестник "Велика БОЛГАРИА".

Повод за наградата е дългогодишната патриотична насоченост в работата на водещия и неговите продуценти, които направиха лятно патриотично турне на "Комиците". Наградата на сдружението, което издава едноименния вестник, за опазване на културно-историческото наследство ще получи проф. Иво Кременски. Той е завеждащ на Националната генетична лаборатория и едно от последните му изследвания доказва, че българите са на тези земи поне от 8000 години.


По време на церемонията ще бъде обявена и инициативата на сдружението за осъществяване на научна експедиция с мото „По стъпките на древните българи в Китай“.


Досегашни носители на патриотичните призове са бившият външен министър Иван Станчов, Галя и Христо Маджарови, които от години пишат за скритата и преиначена история на България с поредицата „Големият заговор срещу българите“.
Наградите са част от националната кампания на сдружение Велика БОЛГАРИА „Българският дух – водач на света към новото духовно хилядолетие”, която стартира от София с наградата "Велик Българин", връчена на европейския шампион по бокс Кубрат Пулев. Следваща спирка на кампанията бяха градовете с най-древната история - Враца и Мездра. Врачанският общественик Огнян Пищиков получи почетната награда „Велика БОЛГАРИА“ – „за заслуги в опазването на културно-историческото наследство на България“. А в Мездра председателят на Общинския съвет инж. Делян Дамяновски получи почетния приз „Велик Българин” - за „проява на силен български дух и патриотизъм”.
Националната кампания съвпада и с честванията на 250-годишнината от написването на „История славянобългарска”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА