Last news in Fakti

23 Юни, 2020 15:47 1 278 1

Съдят Бионсе и Джей Зи за авторски права

  • бионсе-
  • джей зи-
  • авторски права-
  • съд-
  • дело-
  • песен

Ямайска артистка твърди, че не е давала съгласието си нейните вокали да бъдат използвани в песента на двойката

Съдят Бионсе и Джей Зи за авторски права  - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Ямайска изпълнителка ще даде на съд Бионсе и Джей Зи заради нарушени авторски права. Вокалистката твърди, че нейния глас е използван неправомерно в песента на двойката „Black Effect“ от 2018 г.

Според източници на TMZ семейство Картър са се свързали с въпросната жена през март 2018 г. Тогава изпълнителите са търсели танцьори и музиканти, които да участват във видео, което да промотира предстоящото им турне.

По думите на ямайската артистка представители на семейството са ѝ дали договор в деня на записа, притискайки я да го подпише, без тя да се консултира с адвокат. В договорът е било посочено, че гласът ѝ няма да бъде използван в бъдещите им песни. 

След време излиза песента „Black Effect“, а гласът на жената звучи близо една минута в началото на песента. Изпълнителката съди Джей Зи и Бионсе за нарушаване на авторски права и нанасяне щети.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Не че ги обичам

    2 0 Отговор
    ония двамата, ама и тази дамичка - използвали я! Хахаха, дай да се посмея защо! ги съди! Ако беше я използвал Васко Кеца от БГ, дали щеше да се засили пушилка да вдига!