Last news in Fakti

15 Юли, 2020 14:17 1 667 2

Отхвърлиха груповото обезщетение от 19 млн. долара за жертвите на Харви Уайнстийн

  • обезщетение-
  • харви уайнстийн-
  • насилие-
  • сексуално насилие-
  • сексуален тормоз-
  • съд-
  • дело

Съдията по делото смята, че жените, които обвиняват Уайнстийн в сексуален тормоз, не бива да са събирани в една група

Отхвърлиха груповото обезщетение от 19 млн. долара за жертвите на Харви Уайнстийн - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Съдия отхвърли споразумението, постигнато между осъдения за сексуално насилие бивш продуцент Харви Уайнстийн, продуцентската му компания, адвокат и прокуратурата за създаване на фонд от 19 милиона долара, който да обезщети служителки на компанията, които го обвиняват в сексуално посегателство, съобщава Асошиейтед прес, цитирана от Life.dir.bg.

Съдия Алвин Хийлърстийн от районния съд в Манхатън обяви, че не е редно жените, които обвиняват Уайнстийн, да бъдат събрани в една група, защото исковете им са твърде различни.

Адвокатите на някои от жените, които се противопоставяха на извънсъдебното споразумение, приветстваха решението на съдията да отхвърли едностранното предложение.

Говорител на главния прокурор на Ню Йорк Летисия Джеймс, която обяви предварителното споразумение на 30 юни, обяви, че прокуратурата се запознава с решението и ще вземе решение за следващите си ходове. "Прокуратурата се бори неуморно, за да осигури на тези смели жени справедливостта, която заслужават и ще продължим да го правим", се посочва в писмено изявление.

Споразумението по съдебните дела, внесено от Джеймс и адвокат от Чикаго, представляващ много жени, които обвиняват бившия продуцент, би осигурило между 7500 долара и 750 000 обезщетение за някои от пострадалите.

Бившият продуцент, който е на 68 г., бе осъден за изнасилване и сексуално посегателство срещу две жени на 23 години затвор.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ученика

    5 1 Отговор
    Вече секс само с нотариално заверена покана😋
  • 2 Вуйо

    2 0 Отговор
    Просто са си плащали със секс за да станат известни.Ако тоя не ги беше опрасквал сега нямаше и да сме чували за тях