Last news in Fakti

7 Октомври, 2012 14:27 3 494 0

Том Ханкс рекламира православието

  • том ханкс-
  • православие-
  • плакати

Плакати с цитати на известни хора, които говорят за положителната роля на православната вяра в техния живот, са залели Русия, Украйна и Белорусия, съобщава вестник „Ехото на Москва“.

Акцията под мотото „Ние сме православни!“ е дело на младежки християнски движения и е посветена на предстоящия на 13 и 14 октомври празник Покров Богородичен. „Житейският пример на популярни наши съвременници може да стане отправна точка в отварянето на хората към вярата“, заявил представител на организаторите.

Сред попадналите на плакатите знаменитости е и българският зет Том Ханкс, който принадлежи към Гръцката православна църква. Неговата съпруга Рита Уилсън е дъщеря на стария емигрант Хасан Ибрахимов – българомохамеданин, роден в Гърция.

Цитатите са взети от различни източници без указване на датата и повода за направеното изказване. Репликите на Ханкс например са от негово интервю от 2009 г. за в. „Аргументи и факти“. Взето ли е съгласието на известните личности за използване на образите им в кампанията, не се съобщава. Между тях са певицата София Ротару, боксьорът Николай Валуев и др.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА