Last news in Fakti

17 Октомври, 2012 11:56 728 0

Джони Деп издава роман за Боб Дилън

  • джони деп-
  • боб дилън-
  • книга

Холивудската звезда Джони Деп се зае с издателска дейност, съобщи британският вестник „Дейли телеграф“. Актьорът е сключил договор с престижното издателство Harper Collins за отпечатване на серия книги под мотото Infinitum Nihil („Нищо не е вечно“).

„Ще направим всичко възможно да представим книги, достойни за времето и вниманието на читателите – книги, които при обикновени условия не биха могли да бъдат издадени“, заяви Деп. 

Един от първите образци от поредицата ще бъде биографичният роман „Разплетените истории на Боб Дилън“ от историка Дъглас Бринкли, събрал множество ексклузивни интервюта с певеца. Той ще излезе от печат през 2015 г.

В по-близките плановете на Деп е романът на фолк музиканта Уди Гътри „Домът на Земята“, създаден през 1947 г., който актьорът ще представи догодина през януари лично и в съавторство с Бринкли ще напише предговора към книгата. Произведението разказва за отчаяни хора, които се борят с банките в Тексас по времето на Голямата депресия.

Джони Деп и историкът Бринкли вече са работили заедно над сценария на документалния филм „Гонзо: Животът и делото на доктор Хънтър Томпсън“, за който бяха номинирани за награда „Грами“. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА