Last news in Fakti

19 Октомври, 2012 17:01 1 361 0

Любими куклени актьори греят във фотоизложба

  • кукли-
  • фотоизложба

Любими куклени актьори и техните кукли са на кадри във фотографска изложба на майсторката на обектива Мария Ангелова в нова софийска галерия – Арт-къща „Куклите“ на ул. „Цар Самуил“ 34.

Сред увековечените звезди на Столичен куклен театър са Слава Рачева със зайчето Станчо, Румен Угрински с мастро Джепето, Тодор Димитров с баба Яга, Елена Русалиева с Уенди, Мая Бежанска с Червената Шапчица и още много други... 

Портретите в тази изложба са малко фотографско изследване върху цялостния образ на куклата и актьора. В процеса на снимане приликата между тях започва да става поразителна, споделя авторката. Неслучайно експозицията се нарича „Сливане“.

Арт-къща „Куклите“ се намира в къща на сто години, която е паметник на културата. Атрактивното арт-пространство е създадено по идея на Жени Костадинова, журналистка и поетеса, която от години изработва кукли. Арт-къщата й е с амбиция да стане място за срещи с хора, които обичат куклите, изкуството, поезията и творческата работа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА