Last news in Fakti

5 Октомври, 2020 23:52 19 551 8

Вулканичен катаклизъм отприщва нашествие от древни същества в Северна Америка

  • макс брукс-
  • деволюция-
  • древни същества

Макс Брукс, световноизвестният автор на бестселъра „Z-та световна война“, се обръща към щатската легенда за Саскуоч

Вулканичен катаклизъм отприщва нашествие от древни същества в Северна Америка - 1
Снимка: Сиела

Макс Брукс, световноизвестният автор на бестселъра „Z-та световна война“, се обръща към щатската легенда за Саскуоч, наричан още Голямата стъпка, за да разкаже история, която заличава границите между хората и зверовете… и задава въпроса на какво сме способни, когато се сблъскаме с невъобразимото.

След като пепелта и хаосът от изригването на вулкана Маунт Рейниър най-сетне стихват, архивите за клането в Грийнлуп вече могат да бъдат разкрити – благодарение на дневника на местната жителка Кейт Холанд, открит сред окървавените развалини на селището, и нейното страховито и незабравимо послание. На страниците на възхитителния и наелектризиращ роман „Деволюция“ писателят Макс Брукс хвърля светлина върху една изключителна и страховита хроника на оцеляването, като изгражда достоверно както образите в повествованието, така и враждебната среда, която те обитават.

Вулканичен катаклизъм отприщва нашествие от древни същества в Северна Америка
Снимка: Сиела

Свидетелството на Кейт е съчетано с подробно и автентично звучащо проучване на легендарните създания, които са в основата на ужаса в „Деволюция“. Чрез наратива си Брукс лансира силни и актуално звучащи теми, сред които са неочакваната сила на характера, дързостта на човешкия дух да се опълчи на хищническата природа и психическото състояние на хората по време на приближаващия, може би невъзможен за предотвратяване фатален край. Ала „Деволюция“ е и за нещо повече… защото ако онова, което е видяла Кейт със собствените си очи в онези дни, наистина съществува, се налага да приемем немислимото. Да приемем, че съществото с прозвището Голямата стъпка наистина живее сред нас – като див, свиреп и кръвожаден звяр.

Едновременно разказ, описващ отчаяната битка за живот в екстремни условия, остър социален коментар, кървав очерк на ужасите и научно пътешествие в полето на границата между истината и измислицата, „Деволюция“ е модерно пресъздаване на легендата за Голямата стъпка, което ще ви шокира и удиви. Не е случайно, че заглавието още c излизането си от печат привлече интереса на Холивуд и се очаква екранизацията да бъде продуцирана от Legendary Entertainment. Въпреки че новата творба на Брукс напомня на зловеща, но увлекателна комбинация между Стивън Кинг и Майкъл Крайтън, читателите трябва да се приготвят за среща с нещо, с което никога не са се сблъсквали досега.

„Деволюция“ е с превод на Богдан Русев, корица на Живко Петров и ще се появи в българските книжарници на 19 октомври.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 20 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ак Неделчев

    4 7 Отговор
    Е те така беше по времето на комунизма..../ щото сега не е..../
  • 2 да бе роман

    24 7 Отговор
    То и без това деволюцията от САЩ си идва и поразява навред по целия свят...
  • 3 Готин

    15 7 Отговор
    Пригответе се за нова ,,промивка,,!
  • 4 Щото революцията

    5 3 Отговор
    Им неуспя,затова ще изкривят естествената еволюция в деволюция,та дано процеса поне се забърза,че оня с рогата няма търпение и нервничи...
  • 5 Пенсионер

    3 1 Отговор
    Гледам Дискавъри и Нешънъл географик. Има 117 филмчета по стъпките на голямата стъпка. Някои от Аляска , които са и доста смешни. Няма и никога не е имало голяма стъпка. Всичко е за пари.

    Коментиран от #6

  • 6 един от стадото

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Пенсионер":

    и ти ли гледаш ония брадатите откачалки. Аха да го фанат и филма свърши..
  • 7 Дълбоко Виждащ

    4 0 Отговор
    Супер реклама-Треперете,тресете се от любопитство и чакайте 19ти.....И вместо...Голям....едно нищо и никакво...романче!
  • 8 Ичиргу боила

    1 1 Отговор
    Ако Брукс живееше в България щеше да е клошар. Но в САЩ живеят 300 милиона бройлера за които реалните неща не са и интересни. Хора за които най голямото усилие за деня е да си зарежда телефона и да отиде по голяма нужда. Те му купуват романчетата и без да си дават сметка го правят богат. За бай Брукс нещата са перфектни. За съжаление и киноиндустрията побърка маса народ. Този жанр не трябва да се нарича фентъзи а американски съвременни народни приказки. Лично аз не бих дал и половин стотинка за на бай Брукс глупостите.