Last news in Fakti

17 Декември, 2020 11:13 3 081 4

Фейсбук героинята Иванка Курвоазие е муза в нов спектакъл

  • васил дуев-
  • иванка курвоазие

Сценичната адаптация на нейните писмени творения и постановката са на режисьора Васил Дуев

На 11 декември в Драматичния театър „Рачо Стоянов“ в Габрово имаше премиера. Спектакълът се нарича „Иванка Курвоазие на три морета“ и е по текстове на известната фейсбук героиня Иванка Курвоазие, с хиляди последователи в социалните мрежи, съобщи БНР. Или както тя самата се описва: „ами начи асам можиби ена въспълничка кривогледа жена със златен зъп и къдри в цвят тъмен махагон на ломда колор, която свири на едно раздрънкано пиано насред бойното поле на живота...“.

Сценичната адаптация на нейните писмени творения и постановката са на режисьора Васил Дуев, който участва като актьор в друг спектакъл, вдъхновен от постовете на интернет звездата – „Приключенията на Иванка Курвоазие“ в Театрална работилница „Сфумато“.

В представлението на Габровския театър участват актьорите Силвия Боева, Адриана Димова, Магдалена Славчева, Тони Христова и Найден Банчевски. Музикалното оформление е направено от режисьора, като е използвана музика от 90-те години на XX век, както и авторска музика от Ян Руменин.

Премиерните представления са на 11 и 17 декември в Габровския театър.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ко речи ?

    8 2 Отговор
    NO COMMENT !
    Просто кочина
  • 2 Биби Кинг

    0 4 Отговор
    На ДонДуков 2 има тоже одна триморцко-членцка Курвоазие, ма она е генерал дее!
  • 3 честно казано

    2 0 Отговор
    ало редакцията тая простакеса е за раздел любопитно нема нищо общо с културата
  • 4 Иванка

    1 0 Отговор
    Аз съм провинциална черодейка от двадесети век. Пет села спорят за честта да бъдат мое родно място. Ден и нощ Аз кръстосва пътищата вечни на България със своя бял бус на надеждата, управлявам моторното превозно средство по божие дръзновение и в хармония с висшите космически закони. Имам приятелки в сливенския затвор. Имам фалшива диплома за готвачка. Рейки сертификат. Също имам и Незавършен фризьорски курс. От няколко години мечтая като луда проститутка да изкарам курс за футболна съдийка. Аз съмъ българка. Българска жена, ваща съвременничка. Жена, в която можеш да се блъснеш на улицата. Да ти ударя шамар по погрешка.Аз съм Българска поетеса, моделиерка, кулинарка, революционерка, неуспяла фризьорка и виртуален естествоизпитател. Аз никога не съм била стюардеса.
    А коя съм аз,ли......
    АЗ СЪМ ИВАНКА КУРВОАЗИЕ!