Last news in Fakti

23 Декември, 2020 11:43 6 199 15

Затрупаха Мария Бакалова с награди и признания (СНИМКИ)

  • мария бакалова-
  • актриса-
  • борат-
  • награди

Изгряващата актриса върви устремено към наградите Оскар

Тази година, сякаш напук на пандемията, актрисата Мария Бакалова има много поводи не само за радост, но и за гордост. Истината е, че нищо, в това число дори и коронавирусът, не успя да попречи на звездата ѝ да изгрее на холивудския небосклон, където продължава да блести с пълна сила, въпреки тежкото положение, в което се намира шоубизнесът днес. Доказателство за това са множеството награди, с които Америка затрупа българката за съвсем кратко време, пише life.dir.bg.

Преди 4 дни тя спечели отличието за най-добра поддържаща женска роля на Нюйоркския кръг на филмовите критици за превъплъщението си в 15-годишната Тутар - дъщеря на казахстанския журналист Борат. Филмът е дълго чакано продължение на лентата от 2006 г. и се превърна в най-гледания филм за 2020-а. Признанията към нея съвсем не приключват тук.

Играта ѝ в продукцията, обявена от "The New York Times" за най-доброто заглавие на годината, ѝ донесе още и приза за най-добра актриса във второстепенна роля на Асоциацията на филмовите критици в Чикаго, както и на тази в Бостън. Освен това тя бе отличена с дебют на годината от Кръга на филмовите критици във Флорида и Съюза на филмовите журналисти в Индиана.

Така тя се сдоби с цели 5 статуетки за по-малко от седмица, а единствената, която ѝ се изплъзна между пръстите, бе тази на кино критиците от Лос Анджелис, отишла при южнокорейската ѝ колежка Юн Йо-джон за изпълнението ѝ в "Minari".

"Имам чувството, че сънувам. Дори не знаете колко много означава това за мен! Посветих живота си на изкуството от 6-годишна възраст и това ми струваше детството... Но актьорството е моят живот и ми даде цел. Това е невероятно... неописуемо... Толкова съм благодарна! С тези високи признания, вие променяте ситуацията за всички източноевропейски артисти и най-вече за българските актьори. Надявам се, че по този начин шансовете на чуждестранните таланти да се изравнят с останалите", написа Мария Бакалова в своя личен Инстаграм профил, изказвайки радостта си от победите.

В края на октомври т.г. 24-годишната бургазлийка, която бе избрана за образа на Тутар сред общо 600 кандидатки, оглави класацията за най-популярни актьори в света, определяща се от милионите потребители на престижния кино сайт IMDb. Това бе абсолютен прецедент, тъй като за първи път, откакто съществува платформата, българско име бе поставено на върха ѝ.

Блондинката изпревари множество от холивудските знаменитости, в това число дори и Саша Барън Коен, който е основното действащо лице във филма с нейно участие. След Бакалова, надолу по стълбицата стоят Лили Колинс, Ана де Армас, Ан Хатауей, Скарлет Йохансон, Матю Макконъхи, Том Крус, Марго Руби, Леонардо ди Каприо и др.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мила родино

    14 6 Отговор
    Нали Борат 2 нападна Тръмп, Холивуд плаща.
  • 2 Кински

    16 4 Отговор
    Супер .браво на момичето дано не е само за този един филм нейната кариера.

    Коментиран от #15

  • 3 Мара Мичковица

    12 3 Отговор
    Браво!
  • 4 Азамат Багатов

    19 7 Отговор
    По-срамно чувство от това да си българин, докато гледаш тоя еврейски филм няма. Само Баце липсваше в поддържащата роля на нейн баща.

    Коментиран от #8, #11

  • 5 македониjo

    10 4 Отговор
    здраво, татари! Знаете дека Мариа е македонка от Велес! Секи дан ние се моламе за нея и све други македонски звезди овой бели свет - Доналд Тръмпенски, г-н Макронски от щип и други.
  • 6 Спиридон

    6 14 Отговор
    Второстепенна роля! Сигурно е играла борче или храст, ха ха.

    Коментиран от #9

  • 7 Гост

    11 2 Отговор
    Браво! Страхотно признание!
  • 8 Борат

    3 3 Отговор

    До коментар #4 от "Азамат Багатов":

    Баце ако й беше баща, да я е разменил с янките за още един мандат начело на Кочината.
  • 9 Гост

    8 6 Отговор

    До коментар #6 от "Спиридон":

    Не си адекватен, пич. Прочети за наградите по-горе и не се изказвай повече.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 И сега

    1 3 Отговор
    като са я "затрупали" кво ше праим. Ами ако не може да се измъкне от купчината.
  • 13 Специалиста

    13 4 Отговор
    Браво на момичето! Дано да има още успехи, да върви напред. На тези с минусите ще кажа, че злобата която таите и открито показвате ще ви погуби...
  • 14 Анонимниот

    1 0 Отговор
    Стига сте я пробутвали за оскари бе. Има хора цял живот се трепят за да получат един оскар, тааа дойде у холивуд за 2 дена и вече и глобус и оскар и кво ли не. Изложе цяла България, тва дето го изигра да се прави на шут, го може абсолютно всеки без да е актьор. Айде малко по-сериозно. И нея ще я пласират месец-два и тва там после нема и да я чуете.
  • 15 Отговор

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Кински":

    А дано, ама надали