Last news in Fakti

5 Декември, 2012 12:00 1 938 0

Шефът на Аскеерите организира Поетичен Никулден

  • международен-
  • панаир-
  • книгата-
  • милен миланов-
  • аскеер

Поетичен Никулден ще се състои за шести път в рамките на Софийския международен панаир на книгата утре (6 декември) от 18.00 часа в изложбената зала на галерия „Средец” на Министерството на културата на бул. „Александър Стамболийски“ № 17.

Тази година за пръв път ще бъде връчена и новоучредената Награда „Николай Кънчев 2012“ за нова българска поезия, която се присъжда от съпругата на големия ни лирик – поетесата Федя Филкова.

Водещ на празничната вечер ще бъде актьорът от Театър „Българска армия“ Милен Миланов, а академично слово „Апология на поезията” ще произнесе проф. Михаил Неделчев.

Петимата номинирани за наградата /по азбучен ред/ са:

1. Александър Байтошев – за „Прах и драскотини”, ИК „Жанет 45”, 2012
2. Деян Енев – за „Стихотворения”, Сиела Норма АД, 2012
3. Кристин Димитрова – за „Градината на очакванията и отсрещната врата”,
ИК „Колибри”, 2012
4. Пламен Дойнов – за „София Берлин”, ИК НЕСАРТ, 2012
5. Яница Радева – за „Кошерът на думите”, ИК „Жанет 45”, 2012

Номинираните поети ще прочетат свои стихове, а удостоеният с наградата ще получи почетен диплом, бронзова пластика на поета - дело на скулптора Добромир Иван, и 2200 лв.

Поетичният Никулден 2012 се организира от съпругата на поета Федя Филкова и Милен Миланов, актьор и председател на фондация „А’Аскеер”, с любезната подкрепа на Министерството на културата – галерия „Средец”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА