Last news in Fakti

27 Февруари, 2021 13:37 3 792 31

Мария Бакалова: Дано успехът ми донесе повече мечти и надежди на всички българи

  • мария бакалова-
  • актриса-
  • успехи-
  • холивуд-
  • награди-
  • номинация-
  • златен глобус-
  • оскар-
  • борат 2

За българката, която вече живее в Лос Анджелис, говорят всички в Холивуд.

"Не би трябвало да има значение откъде идваш, а кой си и в какво вярваш", каза актрисата Мария Бакалова в интервю за Асошиейтед прес.

"Тук сме за толкова малко време и светът ще продължи. Затова наистина трябва да се обичаме, да се подкрепяме", добави актрисата, запитана за послание към сънародниците си. Тя каза, че това е посланието ѝ за всички хора.

"Трябва наистина да се опитаме да сме по-добри и да се обичаме повече. Да имаме големи мечти и да поемаме рискове, нямаме нищо за губене. Човек може да падне, разбира се, но ако скача, може и да полети. Затова поемете риска!".

Мария Бакалова изживява един от тези приказни моменти, в които младите актьори стават известни. Всички мечтаят за това, но не си представят да го постигнат, особено ако живеят толкова далече от Холивуд, колкото е България.

Сега за Бакалова, която вече живее в Лос Анджелис, говорят всички в Холивуд. Тя е номинирана за награда "Златен глобус", както и за награда на Гилдията на актьорите и за Избора на критиците. Говори се и за номинация за "Оскар".

Актрисата, която е на 24 години, разказва често как е заснела няколко видеа след абсолвентския си бар с телефон и ги е изпратила за прослушване. Проектът, за който кандидатствала, бил толкова таен, че се притеснявала да не е трафик на хора. Скоро обаче попаднала в Лондон на прослушване пред Саша Барън Коен за филма "Борат 2" за ролята на 15-годишната му дъщеря Тутар.

Сутринта, когато научава за номинацията за награда "Златен глобус" - това се случва за първи път на български актьор, развълнуваната Бакалова дава интервю в Зум. Толкова е развълнувана, че трябва да си повтаря: "Бъди силна Мария, ти си силно балканско момиче".

- Как сте?
- Нямам думи да опиша колко съм благодарна и колко развълнувана. Нямам думи. Това е смесица от всички емоции, които можете да си представите.

- Как научихте новината?
- Когато го казаха по телевизията, не реагирах . . . напълно изключих. "Истина ли е? Наистина ли се случва?" И накрая осъзнах, сигурно след 20 минути, "О, Господи, наистина се случва". И редом с тези невероятни актьори, на които се възхищавам цял живот. И хората в България, защото това е първата номинация на актьор на запад. Това носи надежда и мечти на българите и на източноевропейците. Приемам всичко много смирено, щастлива и благодарна съм. И не мога да спра да приказвам.

- Това трябва наистина да е удивително за България.
- Да (плаче). Бъди силна. Мария, ти си силно балканско момиче! Мечтаехме. А сега се случва и когато е направена първата стъпка, това е нещо, което се надявам да развиваме, да продължим да отваряме врати, защото има наистина невероятни актьори от Източна Европа, от България.

- Ви сте учили за актриса, но не и за комедийна актриса. Кога осъзнахте, че можете да сте смешна?
- Не знаех, искам да кажа, че съм малко непохватна и особена като човек и начинът, по който се държа, с всичките тези жестове. Но може би присъствието на този майстор, Саша Барън Коен, това да е до мен, да ме подкрепя, да ме насочва, да е мой ментор и учител. С този невероятен сценарий, който се променяше с всеки изминат ден. . . Късмет беше, че този екип е зад мен и вярва в мен, разчита на мен и ми помага да намеря смешните си страни. Защото животът е смешен. като си помисля за колко кратко сме на земята, това всъщност е смешно!

- Говорили ли сте със Саша?
- Да, исках да го чуя и да го поздравя, защото Саша е невероятен актьор, не само в "Борат", но и във всичко, което прави. И той е може би човекът, на когото ще съм вечно благодарна. И исках да чуя него, дори преди да се обадя на мама.

- Но говорихте и с майка ви също?
- Да! И тя се разплака за малко. Но след това се усмихна широко, защото такъв е темпераментът ни, на хората от Балканите. Ние смесваме чувствата, можем да плачем, да скачаме, да се усмихваме, да обичаме. Всичко заедно. Тя е страшно доволна и щастлива и горда.

- Трябва да Ви се струва странно това да се случва в подобно драматично за света време.

- Мисля, че за всичко случващо се има причина. И съм щастлива, че преживяваме това наистина трудно време, което да се надяваме скоро ще е в миналото, пандемията, през която всички трябваше да минем. Трябваше да живеем между четири бели стени всеки ден почти година. И осъзнаваме, че имаме нужда един от друг, ние сме емоционални животни. Необходимо ни е да обичаме и да ни обичат. Необхдимо ни е да сме сред хора. Мисля, че това е едно от посланията на филма, как трябва да се отнасяме с всички еднакво с любов и уважение . . . Затова виждам някакъв смисъл в появата на този филм точно в този момент.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    27 18 Отговор
    Къв успех маааа? Да тролнеш дъртия джулиани ли. Бухаххахах Или моше да се Гаври със женското.

    Коментиран от #19

  • 2 Бля бля..

    27 16 Отговор
    Тази е много банално и кухо чекмедже,никой не я пуши..
  • 3 Загрижен

    31 12 Отговор
    Типичен пример ще е за подражание от нашенските кифлички. Как да бъдем успешни лигли чрез нищоправене и дебилизъм. Филмът беше просто за идиоти. Но, съвременни ценности, сър...

    Коментиран от #22

  • 4 Ичко

    27 9 Отговор
    Представи българките като крадли и проста,ки.
  • 5 Лъки

    18 26 Отговор
    Това момиче е един здраво стъпил на земята човек и затова един ден ще вземе оскар!
  • 6 Юлиян Вергов

    23 10 Отговор
    И какъв успех на? Второстепенна роля в филма за един идиот. А аз с останалите таланти играем в сериал депресиран застарял инспектор

    Коментиран от #10

  • 7 сектант

    16 25 Отговор
    е това българите сме ужасни хора като видиме Успеха в очите... срам ме е от горните коментари направо :х

    Коментиран от #8, #21, #26

  • 8 Булдог

    15 21 Отговор

    До коментар #7 от "сектант":

    И мен ме е срам от тези хейтъри без коментар 5.
  • 9 Гост

    27 10 Отговор
    Тази си вярва . В какво , че е играла в тъп филм за тъпанари . Това е най дебилния , идиотски филм правен някога.

    Коментиран от #11

  • 10 Манол

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "Юлиян Вергов":

    Да ама те изтипосани с последната 5-ца там, ни в клин ни в ръкав. Явно реклама на бавареца, нищо че не се връзва за служебна кола на полицай в БГ
  • 11 Roki

    19 5 Отговор

    До коментар #9 от "Гост":

    Филмът не е прелест, но тя че си вярва е важно за нейния успех. Изглежда доста ок и не е заслепена от славата си! Представи си това да се бе случило на Курволета Лазанята или някоя друга куха лейка, каква врява щеше да се вдигне.
  • 12 Гошо

    16 13 Отговор
    Противна физиономия, грозен дебел нос, свински очи излъчващ тъпота поглед. Подобни простотии нормалните хора не гледат

    Коментиран от #13

  • 13 Пранчо

    15 13 Отговор

    До коментар #12 от "Гошо":

    А ти си един прелестник, това което момичето е постигнала, само ще го сънуваш бе ахмак.
  • 14 Саймън Легри

    6 3 Отговор
    Толкова врява за един умрял негър - чичо Томовата колиба..
  • 15 ПЕНКО

    12 6 Отговор
    " ТАЯ ЛИ БЕ - ТАЯ ЛИ - ТАЯ ЗА НИЩО НЕ СТАВА -- КОЯ Е ТАЯ БЕ - КОЙ Я ЗНАЕ И / КОЙ НЕ ЗНАЕ МЕН / ЗНАЕ ЛИ НЯКОЙ ЗА МЕН ...И Т.Н. " !!!! ПРОСТО -ПОКАЗВАМ НА "ТРЕНЬОРА "И ВЪВ ВИТИЗ -КАК КАЧЕСТВЕННО ДА ЗАВИЖДА И ЗЛОБЕЕ !!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #20

  • 16 ПЕНКО

    3 2 Отговор
    НЕ МОЖЕ ДА СИ КОМИК С ОРЛОВ НОС -КАКЪВТО Е НОСЪТ НА ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ ЖАДНИ ЗА ВЛАСТ ---ВГЛЕДАЙТЕ СЕ НОРМАЛНИ ХОРА / БОЙКО Е ИЗКЛЮЧЕНИЕ / !!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 17 човек от народа

    2 2 Отговор
    желая успех, но изобщо не ми пука. едва ли той ще допринесе нещо за страната ни.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Психиатър

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "ТаУмВзе":

    Кога избяга от психото
  • 20 Психиатър

    1 5 Отговор

    До коментар #15 от "ПЕНКО":

    И ти ли си избягал.. България е подвижна лудница пълна с русофилистици
  • 21 Дидо

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "сектант":

    Децата на Бай Тошо
  • 22 явно идиот

    2 8 Отговор

    До коментар #3 от "Загрижен":

    си ти, филма си е изключителен, въпреки леките антирепубликански забежки. Актрисата е великолепна (все пак играе това, което и кажат).
    Така че, вземи погледай филма, ама непредубедено. Просто ги реди отвсякъде. От него спокойно можеш да разбереш какво става там зад океана.

    Коментиран от #27

  • 23 Българин

    8 4 Отговор
    Успех хубаво девойче браво
  • 24 Вярно!

    6 0 Отговор
    Все пак колко са актрисите ,които пият вода от кенефа
  • 25 Гост

    4 1 Отговор
    Бъди сигурна, мойто момиче, че всяка пръ4ка, от всяко село, вече си е повярвала, че й е отредено да стане звиздъ.
  • 26 Гост

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "сектант":

    А мен ме е срам от неспособни да мислят, лапнишарани, като ........ трябва ли да Ви споменавам?
  • 27 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "явно идиот":

    Това, което й причиняват, става там, зад океана.
  • 28 Булгар Булгааар

    2 5 Отговор
    Не съм гледал филма, не мога да го коментирам, НО участието на момичето във филма явно е донесъл някакъв успех,АМИ ПОЗДРАВЕТЕ Я, стига с тази българска черта на омраза и плюене към чуждия успех.ВИЕ КАКВО ПОСТИГНАХТЕ В МЕЖДУНАРОДЕН ПЛАН А ???......АМИ НИЩО....ТАКА ЧЕ МЛЪКНЕТЕ.
    Поздрави и ръкопляскания към българската актриса БРАВО 👍🙏🙏🙏
  • 29 Лео

    3 2 Отговор
    Да успешно се справи -като парцал!
  • 30 критика

    5 2 Отговор
    Тази ,много на сериозно се взе,че в Холивуд се преместила.Или тя или списвача не знаят,че няма такъв град в САЩ като Холивуд.
    Със на.на.най много е постигнала,в супер успешен филм се е снимала.с Бзджет от не знам си колко милиона и супер звезди участват.))))
    Много са ми смешни такива еднодневки като се вземат на сериозно,утре ще бъде употребена и забравена.Тогава като голяма американска звезда ли ще се върне в България или ще остане в САЩ да прави на.на.най
  • 31 Стенли

    1 2 Отговор
    Това талантливо момиче на 24 години отиде там където има хора и актьори не стигат за цял живот ... Искренни успехи желая , защото това е и наши дете от България