Last news in Fakti

27 Февруари, 2021 17:22 5 233 38

Kипърската песен за Евровизия предизвика гняв

  • el doiablo-
  • кипър-
  • евровизия 2021-
  • елена цагрину-
  • възмущение-
  • дявол

Парчето "Ел Диабло" бе обявено тази седмица за кипърския кандидат за участие в песенния конкурс

Някои християни в Кипър са възмутени от тазгодишното предложение на страната за участие в песенния конкурс Евровизия. Според тях песента е скандализирала вярващите със споменаването на дявола, съобщава Ройтерс.

Денс парчето "Ел Диабло" (Дяволът) в изпълнение на гръцката певица Елена Цагрину бе обявено тази седмица за кипърския кандидат за участие в песенния конкурс Евровизия, който ще се проведе в Ротердам през май.

В текста на приятната песен обаче има фрази като: "Влюбих се. Дадох сърцето си на Ел Диабло" или "Предадох се, защото той ми казва, че съм неговият ангел". Връзката е определена като по-пикантна от лютивия сос Шрирача.

Видеоклипът показва как Цагрину танцува на постелка с други хора, вероятно малки демони. "Това е скандално за нас, християните", заяви Димитрис П. - автор на петиция по темата в популярен сайт за петиции в Кипър, където живеят предимно православни християни.

Неговата петиция призовава за оттегляне на песента от участие в конкурса и до ранния следобед днес бе събрала над 2500 подписа. Една от политическите партии - крайнодясната националистическа формация ЕЛАМ, заяви, че песента изпраща грешно послание, но не уточни към кого.

Преподаватели по религия също се включиха в спора, като техният съюз посочи, че "ако единственото нещо, към което се стремим, е първото място, тогава изобщо не трябва да участваме, ако ще се представяме с някаква сатанинска субкултура".

Кипърската национална телевизия обяви в сряда песента, която ще представя Кипър на Евровизия. Телевизията посочи, че текстът на песента разказва история за постоянната битка между доброто и злото, и на жена, страдаща от Стокхолмски синдром.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гърците държат на Православието!

    23 10 Отговор
    Можем да се поучим от тях..

    Коментиран от #36

  • 2 555

    25 8 Отговор
    От засегнати по всякаква причина до гуша ми дойде. Накрая няма да ни разрешават да говорим да не обидим някоя скрита лимонка.
  • 3 Иван

    15 19 Отговор
    Щом като през 21 век има малоумници, които вярват в господ и дявола, работата отива на зле! Явно човешкото съзнание е на нивото на първобитните хора за разлика от техническите им възможности. Ето за това са опасни оръжията за масово поразяване - някой вярващ идиот ще затрие света за прослава на неговия си бог!

    Коментиран от #5, #19

  • 4 Ъхъ

    12 8 Отговор
    Истинска трагедия. И тия си въобразяват, че всичко е тяхно и всички трябва да са като тях, че и всички трябва да се съобразяват с тях. Ако има някой, който да мрази истински, както и непрекъснато да негодува, че не е неговото, то това несъмнено е сляпо вярващия. Въобще никакви съображения, щом не си вярваш, значи не си кипърец едва ли не, точно както и тук, някакви злобни човечета, се опитаха да ми обяснят, че щом не им вярвам на празните приказки за вълшебник от небето, значи не съм българин. Не стига, че пробутват една откровена лъжа, но и се опитват да те задължат с нея. Фашисти в действие, готови да те подпалят, само защото не си побъркан, като тях и защото не им позволяваш да ти диктуват. Такива, дето за щяло и нещяло се месят в личния живот на хората, отдавна трябваше да се тикат по затворите, ега се научат да си гледат религията там, тихо, кротко и мирно, така както правят всичко останали

    Коментиран от #13

  • 5 Ъхъ

    5 6 Отговор

    До коментар #3 от "Иван":

    Няма лошо уе, никой не им пречи да си вярват, но не разбраха ли, че повече никой няма да им позволи, да си налагат психиариите. А това отвратително, извратено и гнусно поведение, да си присвояват цели народи и държави, е направо престъпление и по-скоро трябва да се криминализира

    Коментиран от #20

  • 6 Поп култура

    1 6 Отговор
    Ако няма хомосексуализъм и педофилия, не може да получи одобрението на църквата.
  • 7 Рмн

    2 0 Отговор
    Хайде пак либерасти, сър!!!! Аман вече, няма угодия!!!
  • 8 Овчарник

    9 2 Отговор
    Не е нужно да си християнин или мюсулманин за да си добър човек.Възпитанието и образованието те прави или канибал или вярващ на някоя опасна секта или религия.Ако индиянец бъде отгледан от Католици в Италия като порасне ще е католик или дете отгледано в семейство на членове на секта примерно ..яхова..като порасне ще е с промит мозък.2+2=4. тази задача се приема от всички хора спор няма.Образование ,възпитание и наука правят живота на гората по добър а не религии и политици...!

    Коментиран от #17

  • 9 Железаров

    3 0 Отговор
    Ел диабло е на Испански бе Миуенче.Къв Кипър те гони.
  • 10 IRON MAIDEN

    1 1 Отговор
    6 6 6
  • 11 ТАЗИ ПОНЕ ПЕЕ ЗА ГЯBOЛ

    1 2 Отговор
    НАШТА НЕ СЕ ЗНАЕ ЗА КАКЪВ ДЯВОЛ ЩЕ ПЕЕ НА ЕВРОВИЗИOH!!!
  • 12 ИМПЕРИАЛИСТ

    4 0 Отговор
    Това е само върхът на айсберга! Всичко си върви в комплект: Семейни начала, ин витро-процедури, джендърска философия, глобализъм, Евровизия, конкурси на дупаретки, фешън визия, поп-музика, здравна каса...
  • 13 ИМПЕРИАЛИСТ

    6 2 Отговор

    До коментар #4 от "Ъхъ":

    Caтaнaтa e рeaлeн и мнoгooo cилeн. Нeгoвитe cлуги ca нaвcякъдe и нa нaй-нeoчaквaни мecтa. Зa примeр щe Ви дaм caмo хoрocкoпитe, c кoитo e пълнa буквaлнo вcякa мeдия! Кoe му e caтaнинcкoтo нa хoрocкoпитe?- Тa тoвa e гaдaeнe!.... 10. нe бивa дa ce нaмирa у тeбe (тaкъв), кoйтo прeкaрвa cинa cи или дъщeря cи прeз oгън, прeдcкaзвaч, гaдaтeл, врaжaч, мaгьocник,....................................... Caтaнaтa ocвeн, чe e рeaлeн и мнoгo cилeн e и мнoгo хитър. Бoг зaбрaнявa гaдaeнeтo пo вcякaкъв нaчин, вкл. и хoрocкoпи. Кoй e прoтив Бoгa и зaкoнитe Му? Кoй Му e прoтивник? Тoвa e дявoлa и нeгoвитe изчaдия(дeцa). Вceки, кoйтo e прoтив Бoгa e c дявoлa, нямa cрeдeн път. Бoг иcкa дa гo oбичaмe и тoвa ce изрaзявa в cпaзвaнe нa зaкoнитe Му. Вceки, кoйтo Гo мрaзи и ce прoтиви нa нaрeдбитe Му, щe пocлeдвa лукaвият в oгнeнoтo eзeрo зa вeчнocттa.

    Коментиран от #14, #16, #38

  • 14 Гадаене

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    И за социолозите преди изборите кажи.
  • 15 Така като гледам в света

    3 3 Отговор
    Сатаната реално съществува и не само съществува, Ами и светът функционира по неговите правила. Колкото до Бог, това е някакъв имегинерен антипод на сатаната. Приписват му се някакви качества и някакво уж сътворяване на света, но не виждаме нищо което да функционира по неговите закони.
  • 16 Напротив

    1 3 Отговор

    До коментар #13 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Работата е там, че аз тия ,,вълшебници,, ни съм ги виждал, ни съм ги чувал, пипнал и т.н. Никой от тях, не е посмял да дойде и да ми каже, какво трябва да правя т.е. тези работи ги казваш ти и тези като теб, а не Бога или Дявола, поне това виждам с очите си или чувам с ушите си. Та към момента, ,,средния път,, е единствения логичен, само и единствено ,,средния път,, ти дава право да бъдеш личност, а пък тези, богове и дяволи, само те принуждават да избираш, дори не са способни да демонстрират морално отношение. Какво морално има в принудата въобще ? Еми нищо разбира се, това е сред най-неморалните човешки дейности, пък такива възвишени вълшебници да не го знаят. На всичко отгоре, най-откровенно сеят заплахите си. Но това е защото Вие, човешките същества го казвате, а не те. Богове, заради които се е проливала кръвта на невинни, в продължение на 20 века, няма как да бъдат морални стожери, съжалявам.....

    Коментиран от #21

  • 17 Ъхъ

    1 2 Отговор

    До коментар #8 от "Овчарник":

    Абсолютно правилно. За съжаление, тези хора заявяват, че не могат да бъдат нито добри, нито състрадателни, нито честни хора, ако не го правят заради незнайния всевишен т.е. заявяват, че са толкова слаби, че не могат да го направят заради самите себе си, трябва задължително да има и вълшебник. Не разбраха, че религиозните текстове, са уж да ги направят точно такива, добри хора, а те се съсредоточават върху това да търсят инакомислещи, че да злобеят срещу тях. Както казах, дори и не са способни да демонстрират доброта, човечност, състрадание, а все за тях говорят

    Коментиран от #22

  • 18 Вярващ

    3 1 Отговор
    Тук е пълно с Богохулници,които си въобразяват,че баща им е Дарвин...

    Коментиран от #23

  • 19 Гост

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "Иван":

    Безбожници без морал с лопата да ги ринеш. Смятат се за недосегаеми и ненаказуеми. Смятат се и за винаги прави и безгрешни.
  • 20 Гост

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Ъхъ":

    Поредната жертва на чужда пропаганда си ти. Обещаха ли ти 70 девици?

    Коментиран от #29

  • 21 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #16 от "Напротив":

    Като ти чета бърко4ите, очевидно си нямаш хал-хабер какво е Бог, или що е то Християнската вяра. Сериозно ли си мислиш, че в Християнството става въпрос за "вълшебник" и за "вълшебства". Така само ми казваш, че си поредният ощетен от разум, който вярва само на очите си. Ами, щом е така, иди да повярваш и на фокусниците по панаирите, които вадят и зайци от шапките си. Да ти е ясно! Християнството е учение за любов и доброта. За себеотдаване и саможертва. Качества, за които е нужно да притежаваш нещо повече, от директно кълване на текстове, без вникване в смисъла им. Сигурно, ако някой ти каже, че му е гръмнала главата от слушане на глупостите ти, ти ще си помислиш, че наистина говори за кървава експлозия, нали?

    Коментиран от #25

  • 22 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "Ъхъ":

    Християнин не злобее. Злобеят фанатиците. Ето ти, например, злобееш, а не си християнин. А фанатици има всякакви. Прави разлика.

    Коментиран от #24

  • 23 Гост

    1 1 Отговор

    До коментар #18 от "Вярващ":

    По-скоро с богохулници, които знаят добре, че са слуги на Лукавия.
  • 24 Ъхъ

    0 2 Отговор

    До коментар #22 от "Гост":

    О не, не, злоба у мен няма. Аз само критикувам, както и изразявам желанието си, да имам право на избор

    Коментиран от #26, #28

  • 25 Ъхъ

    1 2 Отговор

    До коментар #21 от "Гост":

    Е как така ? Не те разбирам ? Нали изцерявал болните и съживявал мъртвите ? Това не са ли вълшебства ?

    Коментиран от #27

  • 26 Гост

    1 1 Отговор

    До коментар #24 от "Ъхъ":

    Тъй, тъй.... А ние падаме от Луната. И на вожда ти избирателите не практикуват педофилия. На тях са им такива традициите.
  • 27 Гост

    2 1 Отговор

    До коментар #25 от "Ъхъ":

    Не, не са. Това са чудеса.
  • 28 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "Ъхъ":

    И да сме наясно: имаш пълното право на избор. Нямаш право да си натрапваш изборът.

    Коментиран от #30

  • 29 Ъхъ

    0 2 Отговор

    До коментар #20 от "Гост":

    С никой, не съм говорил и не приемам казаното от никой за вярно, докато не се убедя в думите му ! око да види, ръка да пипне. Нямам навика, да се опитвам да убеждавам хората само с приказки, ще умра от срам, ако се окаже, че съм ги излъгал !

    Коментиран от #31

  • 30 Ъхъ

    2 1 Отговор

    До коментар #28 от "Гост":

    Абсолютно си прав. Много се радвам, когато чуя или видя мирянин, който да демонстрира справедливост. Благодарности и поздравления

    Коментиран от #32

  • 31 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #29 от "Ъхъ":

    Ало, Тома неверни! Точно ти ги лъжеш, че твоите разбирания били верни.
  • 32 Гост

    2 1 Отговор

    До коментар #30 от "Ъхъ":

    Ще ти задам няколко прости въпроса, ако не възразяваш. Стараеш ли се, да си добър с другите? Смяташ ли, че да правиш добро на хората, е по-добре, от това, да им причиняваш зло? Търсиш ли разбиране с другите, а не конфликти? Прощаваш ли? Признаваш ли си? Обичаш ли някого? Държиш ли на някого повече, отколкото на себе си? Би ли умрял за него? Поне, би ли си навредил за негово добро (ако ситуация го изисква и няма друг изход)? Смяташ ли, че хората трябва да си помагат, вместо да търсят изгода един от друг? Ако отговориш с ДА, значи ТИ, приятелю, си християнин и си правил чудеса. Просто не го осъзнаваш.

    Коментиран от #34, #35

  • 33 Ъхъ

    0 0 Отговор
    сигурен съм, че не съм настоявал или претендирал за правота. Мислех, че дори се подразбира, че съветвам хората, да поставят хорските приказки под съмнение, а това, според мен би следвало да се отнася и за моите. Ако тръгна да натрапвам твърдения на хората, то несъмнено ще съм приготвил и доказателства, които да подкрепят казаното. Бъди сигурен в това
  • 34 Ъхъ

    1 0 Отговор

    До коментар #32 от "Гост":

    Естествено, че не съм ,,светеца,, който да си сложиш за икона, но мога да кажа, че съм добър и справедлив човек. Единствената разлика е, че убежденията ми са чисто атеистични и именно те ме доведоха, до това състояние
  • 35 Ъхъ

    2 0 Отговор

    До коментар #32 от "Гост":

    Айде, като за последно и аз ще ти задам един въпрос, просто от чисто любопитство. Според теб, справедливо ли е, вярващите да бъдат финансово облагодетелствани за сметка на невярващите, като същевременно невярващите, биват класифицирани като второразрядни граждани ?

    Коментиран от #37

  • 36 onq s konq

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Гърците държат на Православието!":

    Ти сериозно ли ми говориш за някакво ...славие през 2021 ?! ПОвече от ясно е защо са измислени "боговете" във всичките им форми и религии.
  • 37 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #35 от "Ъхъ":

    Естествено, че не е. Ама къде си видял подобни дискриминационни глупости? А и дори да ги има някъде, това е в разрез с всичко християнско.
  • 38 Антон

    0 2 Отговор

    До коментар #13 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Тоя бог трябва да бъде съден за престъпления срещу човечеството!
    Жалко, че не съществува!