Last news in Fakti

21 Април, 2023 11:15 2 877 69

Тъмнокожата Клеопатра на Netflix възмути Египет

  • клеопатра-
  • тъмнокожа-
  • netflix-
  • египет-
  • критики-
  • възмущение-
  • история

Адвокат поиска блокиране на достъпа до стрийминг платформата в страната

Документална драма на Netflix, която изобразява кралица Клеопатра VII като чернокожа, предизвика бурна полемика в Египет, съобщава Би Би Си. Стигна се до там, че адвокат е подал жалба, в която обвинява продукцията African Queens: Queen Cleopatra в нарушаване на медийните закони и че цели да "изтрие египетската идентичност". Махмуд ал-Семари подаде жалба, в която изисква прокуратурата да вземе "необходимите законови мерки" за спиране на достъпа до услугите на Netflix в Египет, информира в. "Сега".

Водещ археолог, негов сънародник, настоява, че Клеопатра е била „"светлокожа, а не чернокожа". Но продуцентът защитава проекта си, като твърди, че "нейният произход е силно оспорван". Актрисата Адел Джеймс, която влиза в ролята на египетската кралица, на свой ред заяви: "Ако не ви харесва кастингът, не гледайте шоуто." Тя написа това над публикация в Twitter, в която бе включила снимки на обидни коментари, сред които и расистки нападки.

Клеопатра е родена в Александрия през 69 г. пр. н. е. и става последната кралица от гръцкоговоряща династия, основана от Птолемей - генерал в македонската армия на Александър Велики. Тя наследява на трона баща си Птолемей XII през 51 г. пр. н. е. и управлява до смъртта си през 30 г. пр. н. е. След това Египет пада под римско владичество.

Самоличността на майката на Клеопатра не е известна. Според историците е напълно възможно тя или някой от другите предци на кралицата по женска линия да е била местна египтянка или африканка от друга част на континента.

Tudum, сайт от медийната група на Netflix, съобщи през февруари, че изборът на британскта актриса Адел Джеймс за ролята на Клеопатра е "намигване към вековния разговор за расата на владетелката".

Би Би Си цитира и Джейда Пинкет Смит, американска актриса и съпруга на Уил Смит, която е изпълнителен продуцент на документалния филм и разказвач в поредицата: "Ние не виждаме или чуваме често истории за черни кралици. Беше много важно за мен, за дъщеря ми и за моята общност да знаят тези истории, защото има много от тях!"

Много египтяни осъдиха изобразяването на Клеопатра като чернокожа още миналата седмица, когато бе пуснат трейлърът на новата документална поредица. Захи Хавас, виден египтолог и бивш министър на антиките, каза пред вестник Al-Masry Al-Youm: "Това е пълна фалшификация. Клеопатра е била гъркиня, което означава, че е била със светла кожа, а не чернокожа."

Хавас допълва, че единствените владетели на Египет, за които е известно, че са били чернокожи, са кушитските царе от 25-та династия (747-656 г. пр. н. е.). "Netflix се опитва да провокира объркване, като разпространява неверни и измамни факти, че произходът на египетската цивилизация е черен", добави той и призова египтяните да заемат позиция срещу стрийминг гиганта.

Преди три години духовете разбуни и проект за филм за Клеопатра на големия екран, в който ролята на кралицата трябваше да изпълни израелската актриса Гал Гадот ("Жената чудо"). Имаше ожесточен дебат в социалните медии, като някои настояваха, че ролята трябва да бъде дадена на арабска или африканска актриса. Филмът с нейно участие и режисьор Кари Скогланд още не е заснет. Междувременно с проект "Клеопатра" се захвана и Дени Вилньов, режисьорът на "Дюн" и "Блейд Рънър 2049", заедно с триото известни сценаристи Брайън Хелгеланд, Дейвид Скарпа и Стейси Шиф. Той все още не е обявил коя актриса ще избере.

Най-прочутата изпълнителка на ролята в киното досега е английската актриса с теменужени очи Елизабет Тейлър, която със сигурност няма нито египетски, нито гръцки черти.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Остави друго

    59 1 Отговор
    Ами е и грозновата

    Коментиран от #6

  • 2 Тая Клеопатра

    57 1 Отговор
    от Факултето ли я фанаха?
  • 3 Тра-ла-ла

    79 1 Отговор
    Всичко вече взе да придобива тен. То в един филм от преди много години за аргонавтите, Орфей беше чернокож, те за Клеопатра се обидили. Пак добре, че още е жена.

    Коментиран от #5, #7, #11, #67

  • 4 Зевс

    57 4 Отговор
    Единственото сигурно е, че ролята на Тарзан никога няма да бъде дадена на чернокож :)
  • 5 Ми те и на Бог

    31 1 Отговор

    До коментар #3 от "Тра-ла-ла":

    почнаха да му търсят Пола..
  • 6 Реалист

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "Остави друго":

    Бе като махнеш главата всичко е едно и също.
  • 7 Аз гледах филм в който Исус

    5 30 Отговор

    До коментар #3 от "Тра-ла-ла":

    Е чернокож. Нещо в което има историческа истина, като знаем какви са населявали онези земи в онези времена.

    Коментиран от #20, #40

  • 8 Айде сега глезотии

    16 23 Отговор
    Някой ако каже, че египтяните са бели, то тогава какви са скандинавците

    Коментиран от #14

  • 9 Аззаззз

    43 3 Отговор
    То краварите отдавна изтипосаха негър дядо Коледа, после и Снежанка. Да се готвят скандинавските богове...
  • 10 МАКЕДОНКА Е

    29 0 Отговор
    стига спорове
  • 11 ЧИЧО СТАМАТ ШУМКОВ

    26 2 Отговор

    До коментар #3 от "Тра-ла-ла":

    Всичко вече взе да придобива тен. То в един филм от преди много години за аргонавтите, Орфей беше чернокож, те за Клеопатра се обидили. Пак добре, че още е жена.==================================== Напълно сте прав.Този филм не го догледах именно поради това,че ролята на ОРФЕЙ СЕ ИЗПЪЛНЯВАЩЕ ОТ ЧЕРНОКОЖ АРТИСТ .То поне да беше малко по светъл,а то на сто процента беше негър.и то от най тъмните. Това е така наречената американска джендър философия.Предствям си как ще реагират американците примерно ако ПУТЯ НАРЕДИ В РУСИЯ да се снима филм за ВСВ,и руснаците да поканят някой чернокож артист да изиграе ролята на РУЗВЕЛТ..
  • 12 Студопор

    6 9 Отговор
    Според мен всичко ще си влезе в реда на нещата, когато Минем изиграе 2рас и когато Мел Гибсън се превъплъти в Мартин Лутър Кинг.
    От друга страна - не знам, ама защо никой не се сети да екранизира Христос като черен? Поне щеше да е исторически вярно.
  • 13 Лицемерие

    23 3 Отговор
    Неотдавна и Ахил беше изиграт от тъмнокож.
    Не бих се учудил и английската кралица някой ден да бъде представена като цветнокожа

    Коментиран от #51, #53, #68

  • 14 Точен

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Айде сега глезотии":

    Бозави.
  • 15 Българин

    23 0 Отговор
    Чакам с нетърпение Нет Фликс да направят Тарзан с чернокож актьор.
  • 16 Дрън дрън та пляс

    18 0 Отговор
    Няма страшно, другия път ще е тъмнокож дебел трааастит
  • 17 Вергина

    11 3 Отговор
    Древната тракийска македонка от гръцка България изглежда добре. Малко е смугла - виждам шекспирово влияние: почит към доста матовия тип жена, характерен за бледоликите от дъждовния остров. Всичко е точно :)
  • 18 Хъм

    23 2 Отговор
    Чудя се кои са по-нагли в кражбата на история т. н. "македонци" или негрите?
    Бойкотирайте такива продукции и не си мълчете иначе децата ви скоро, ще учат за великата "държава" Уаканда!!!
  • 19 Край

    11 0 Отговор
    Е не е баш чернокожа - като от Факултето е.
  • 20 Сандо

    22 2 Отговор

    До коментар #7 от "Аз гледах филм в който Исус":

    Истината е,че Исус е бил чернокос,а не чернокож.
  • 21 Човек с очи

    19 0 Отговор
    Явно някой народи не обичат да им се сре на историята.
  • 22 Соваж бейби

    3 18 Отговор
    Добре де,какво има за шашкане и недоволство?В папираусите ясно се вижда цвят има и тъмнички !Египет къде е ?нали белите хора не очакват да са бели,руси със сини очи?Тук идва и версията на Метро Гимс рапера който подлуди всички канали даже и по Бе еф ем го излъчиха тези дни.Има логика тя е последната наследница а Египет е бил завладян от империята Куш после ги напада Византия/Рим....Лицата и чертите им по маските какви са ?устни,коса....да не са европейски?четете история оспорващите и погледнете истината право в очите!

    Коментиран от #24, #26

  • 23 Кадир

    17 0 Отговор
    Хейтъри, скейтъри, мейтъри мир вам. Джада Смит да не ме занимава с чернокожите си комплекси, щото чернокожи владетели е имало само в африканските племена. Така че да не ми се правят на много вървежни.
  • 24 Кути

    16 2 Отговор

    До коментар #22 от "Соваж бейби":

    Защитаваме бялото до дупка. Няма тън мън. Толерантност от другата страна няма, така че не дей да знаеш много.

    Коментиран от #32

  • 25 Въпрос

    3 19 Отговор
    Светлокожа била Клеопатра според египетския археолог... Не съм виждал изобразени фрески там ,на които някой владетел да е бил бял. Тутанкамон е бил сигурно и той светъл като викинг. :)

    Коментиран от #27

  • 26 Софти

    9 0 Отговор

    До коментар #22 от "Соваж бейби":

    , те тука сбъркА! Висшата класа се е познавала точно по това - цвета. Агромените с потници или без, през всички времена са били изпечени.
  • 27 Отговор на Въпрос

    21 2 Отговор

    До коментар #25 от "Въпрос":

    Тогава вземи снимка на мумията на Рамзес II да речем и се загледай внимателно в нея: ще забележиш, че мумията има руси коси. Колкото до Клеопатра, ако не знаеш, тя няма нищо общо с египтяните по принцип. След като Александър Македонски завладява страната, след смъртта му фараон остава началника му Птолемей. Клеопатра е от неговата династия и е червенокоса, както и нейните роднини, които са си от нашите земи. Има достатъчно запазени нейни статуи, монети и т.н. Можеш да ги откриеш сам.
  • 28 Снежанка

    18 0 Отговор
    Ами тя и Снежанка стана черна. Черните като искат да има черни кралици и царе, да си направят филми по техен фолклор и история. Все едно да сложим бял цар за филм за Нигерийското кралство.
  • 29 Шегобиец

    11 1 Отговор
    То до преди 30 години ни изкарваха, че сме били жълти, пък вие за една Клеопатра сте се разтревожили. Навремето правеха "възстановки на черепи" на български боляри и убедително доказваха, че са били с дръпнати очи. За нашите предци пък пишеха, че са били монголи, тюрки и какви ли не. А на въпроса: ама защо всъщност сме бели ни отговаряха дълбокомислено, че на практика не сме българи и че сме се "разтворили в славянското море". Та след 2000 години и за немците, англичаните и французите ще се спори какви са били.

    Коментиран от #44, #47

  • 30 ааа

    19 0 Отговор
    Сега е редно Брад Пит да изиграе негърския крал Мнамбуту 525-ми, ама надали. Има плашеща обратна дискриминация. Очаквам да излиз филм за викингите само с черни и само с нощни сцени.
  • 31 Тошко

    18 0 Отговор
    Нетфликс хубаво се сетиха да сменят расата, ама пола защо така го пренебрегнаха.
    Ми ако кралицата е бил мъж, ко правим?
    Хайде всички засегнати траверси на протест пред американското посолство. Търсете си правата.
  • 32 Соваж бейби

    3 14 Отговор

    До коментар #24 от "Кути":

    Абе искам и аз в защита на бялото ?!ама фактите сочат друго.Къде е Египет ?!Там преобладават африканци и араби /берберите кои са ?/Според версията на Атлантида след потъването атланите са отишли в Египет и Латиносите /индиянците/са си дали знанията ..на кратко !и как векове на ред бялата раса тормози тези земи ,чети история !Дори и атланите да не са съществували от Африка и арабската култура идват много неща като започнеш от алкохола който се усъваршенстава в Европа но идеята идва от берберите примерно и много други неща

    Коментиран от #34

  • 33 пфууууу

    14 0 Отговор
    Това нищо не е, даже е скучно. Очаквам филм за Луи 14, в който той е чернокож травестит, Даун, вероятно и с две глави и говори на марокански диалект.
  • 34 Кентавър

    19 1 Отговор

    До коментар #32 от "Соваж бейби":

    Дааа, и Шака Зулу е син на Тор!
  • 35 ИНДУС АРИЕЦ

    3 11 Отговор
    Еми че то в Египет бели хора няма та къде е драмата
  • 36 ИНДУС АРИЕЦ

    5 11 Отговор
    В Африка населението се състои от Араби и Африканци и двете групи са цветнокожи Белите в Африка са може би единствено в ЮАР и не са много

    Коментиран от #38

  • 37 Ръката на Кремъл

    13 0 Отговор
    Как ще реагират толерасите, ако руснаците направят филм за Мартин Лутър Кинг и възложат ролята му на някой светлоок блондин или светлоока блондинка.
  • 38 Ръката на Кремъл

    15 1 Отговор

    До коментар #36 от "ИНДУС АРИЕЦ":

    Арабите са индоевропейци. Това, че между тях се срещат мургави хора не означава, че са цветнокожи. Ще се учудиш, колко много бели араби има, особено жени, които поради религията си не се излагат особено на слънце.

    Коментиран от #43, #45

  • 39 Я го знам ...

    10 0 Отговор
    Била е джендър и е плющял Марк Антоний до припадъци.
  • 40 Соваж бейби

    0 7 Отговор

    До коментар #7 от "Аз гледах филм в който Исус":

    Сега ако следиш историята и какво наво?!има скорошни археологични открития в Йерусалим и Галилея които хвърлят светлина върху рамките на палестинското ежедневие през първи век. Накрая се оказва, че въпросът не е дали Исус е съществувал ?а кой Исус е съществувал.
    И друго обяснение Chrestos е име което обикновено се е давало на роби и не обозначава Исус.. наскоро Това име не е засвидетелствано върху еврейски надгробни знаци от първи век и други неща не съвпадат с това което ние разбираме за истина ...

    Коментиран от #41

  • 41 Пак си

    3 1 Отговор

    До коментар #40 от "Соваж бейби":

    В грешка. Христос е гръцкото МУ име

    Коментиран от #42, #48

  • 42 Соваж бейби

    1 5 Отговор

    До коментар #41 от "Пак си":

    Ок ,ама Христос не е грък ,знаеш ли император Констанин какъв е бил по народност?и че до смъртният си час не е приел християнството което иначе е въвел в Европа ?!не е сигурно дали е кръстен или не на смъртният си одър .Ако не знаеш върни се в тези писания и мисли .
  • 43 АРИЙСКИЯ КХМЕР

    5 0 Отговор

    До коментар #38 от "Ръката на Кремъл":

    Арабите НЕ С ИНДОЕВРОПЕЙЦИ ами Семити!!! Индийците с ИНДОЕВРОПЕЙЦИ за тях съм съгласен че са от Бялата раса!!! но Арабите са МЕЛЕЗИ и никога не са били(и няма и да бъдат) Индоевропейци
  • 44 АРИЙСКИЯ КХМЕР

    2 0 Отговор

    До коментар #29 от "Шегобиец":

    АЗИАТЦИТЕ С БЕЛИ НА ЦВЯТ КАКТО И ТЪМНИ В ИНДОНЕЗИЯ И ФИЛИПИНИТЕ!!!! ЖЪЛТИ ХОРА НЯМА И НИКОГА НЕ Е ИМАЛО НЯКОЙ ДА Е ВИЖДАЛ ЧОВЕК С КОЖА КАТО НА ЛИМОН? НЕ
  • 45 АРИЙСКИЯ КХМЕР

    4 0 Отговор

    До коментар #38 от "Ръката на Кремъл":

    ИДИ В БЕЖАНСКИЯ ЛАГЕР В ХАРМАНЛИ ДА ВИДИШ КОЛКО СА ИНДОЕВРОПЕЙЦИ АРАБИТЕ........ АБСОЛЮТНО НИЩО ИНДОЕВРОПЕЙСКО НЯМАТ И 99% СА ДОСТА ТЪМНИ(ДАЖЕ И ОТ РОМИТЕ СА ПО ТЪМНИ)
  • 46 бай Иван

    5 0 Отговор
    А да не се възмущават толкова . Щото следващата Клеопатра ще е джендър, за да се спази политкоректността. И още по лошо ще има, черен джендър за ролята на Клеапатра. Евроатлантически ценности какво да ги правиш!
  • 47 АРИЙСКИЯ КХМЕР

    1 0 Отговор

    До коментар #29 от "Шегобиец":

    ЕМИ ЧЕ ТЕ АЗИАТЦИТЕ СА БЕЛИ НА ЦВЯТ ИЗКЮЧЕНИЯ ПРАВЯТ САМО ФИЛИПИНЦИ И ИНДОНЕЗИЙЦИ КОИТО СА ДОСТА ТЪМНИ КАТО АРАБИ СА
  • 48 Сандо

    4 1 Отговор

    До коментар #41 от "Пак си":

    И двамата сте в грешка.Христос е древен укр от Галиция!

    Коментиран от #50

  • 49 ганю

    8 0 Отговор
    САЩ изтипосаха негър дядо Коледа,
    защото носи по голям ПОДАРЪК за Снежанка
    и после след девет месеца чакайте джуджетата
  • 50 Соваж бейби

    0 5 Отговор

    До коментар #48 от "Сандо":

    Още малко и българин ще го изкараш ,защо много хора не следят хода на историята ? Рим е очарован от Александрия, символ на лукс и богатство, но също така и на качество на живот и екзотика. Римският елит черпи вдъхновение от модата на птолемеите в своите дрехи, прически и бижута. Тази египтомания е придружена от разширяването на египетските култове в империята да не пропусна и Клеопатра VI .Да ама има персийски цар Артаксеркс III 425-338 г. пр. н. е.още преди Александър Македонски ,не забравяй кой е разрушил египетските храмове, изнудил е свещениците и е и..л Апис, свещения бик?!
    Какво се случва в оазиса Сиуа, пред портите на Либия, един оракул провъзгласява за „син на Амон“ кой ?! ...Това възцаряване не се дължи на случайността Амон главното божество на долината на Нил, е било асимилирано със Зевс в гръцкия свят. елинизиран египетски бог ?
    Византия лъже или не?Не можем само да приемаме за даденост византииската история имало е и други народи минали от там.Та после идва Исус има историци които все още
    намират доказателства

    Коментиран от #64

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 бай Даньо

    3 15 Отговор
    Разбира се че Клеопатра е черна жена, личи си по формата на главата (раздута назад и нагоре) вижда се от популярния и образ в анфас . Не се връзвайте на гръцките лъжи . Всъщност самите древни гърци са с африкански гени. В археологическия музей в Атина ако някой е ходил на входа те посреща статуя от бял мрамор но на мъж с антропологични черни черти - скули , устни, форма на главата , ситно къдрава коса , плоски бедра в странична посока, форма на мускули и стави - черен мъж! Не се връзвайте на съвременните гърци който са оревали целия свят с техните лъжи. Древните гърци са африканци каква да е Клеопатра. Лъжите на гърците минават защото са част от една по голяма игра на западния свят който смята началото на своята цивилизация ( с право) от древните гърци да изчисти и избели образа си, истината е друга и африканците са прави.

    Коментиран от #54

  • 53 "Цветнокожа"?!?

    6 0 Отговор

    До коментар #13 от "Лицемерие":

    А БЕЗЦВЕТНОкожи хора има ли? Едни такива прозрачни демек, а?!?
    ПП. Мислиш ли преди безкритично да повтаряш тази и други полиmkopekmнu "умности"?
  • 54 Бай Цаньо

    11 4 Отговор

    До коментар #52 от "бай Даньо":

    ВСИЧКИ сме с африкански гени. Статии относно появата на Homo sapiens баш в Африка има колкото си щеш.

    Коментиран от #56

  • 55 Главоблъсканица

    2 0 Отговор
    И едното мегър и другото мегър, но едното мегър е по-мегър от другото мегър.
  • 56 бай Даньо

    2 11 Отговор

    До коментар #54 от "Бай Цаньо":

    То ясно всички ама има и аканъ черни .

    Коментиран от #57

  • 57 Бай Цаньо

    12 2 Отговор

    До коментар #56 от "бай Даньо":

    "То ясно всички ама има и аканъ черни ." Ха така, наборе, ха така!!! След като "то (е) ясно (че) ВСИЧКИ", то натякването, че баш гърците имали африкански гени, става "леко" без... смислено. Аслъ, "има и аканъ черни", ама дали точно гърците са измежду тях? Защо ли в българските народни песни се споменават не какви да е, а именно БЕЛИ гъркини?

    Коментиран от #59, #61

  • 58 ии ии ии

    1 0 Отговор
    Голяма работа, пореден буламач в океана от буламачи.
  • 59 Ти българските песни

    3 16 Отговор

    До коментар #57 от "Бай Цаньо":

    И предания не ги взимай на сериозно ние нито писменост сме имали,нито архитектура едно нищо .Нали знаеш още има румънски къщи и спора за добруджанската баница . България е просто един коридор от минаващи по пътя,колкото и да боли като истина. От коя част са се наричали гърци и кой им дава това име .После да не забравяме и притока от Русия и към Русия ех не им се чете на хората песните къса версия и се хващаме за сламка.

    Коментиран от #60, #65

  • 60 Ми хвани се за сламка и ти де!

    11 2 Отговор

    До коментар #59 от "Ти българските песни":

    Кфнцмжлхл кгкгкгкг хх йгкгкг ...
  • 61 бай Даньо

    4 11 Отговор

    До коментар #57 от "Бай Цаньо":

    Цаньо байно много на лошо узо си попаднал га си ти са видели бели гъркини . Ха ха ха ! ю мейк май дей ! Я виж буля ту Мария Калас ква е бела бела като на биляна платното ....
  • 62 Бай Цаньо

    10 2 Отговор
    Даньо, аретлик, много са ти диоптрите, та и най-качественото узо не може да ти помогне. Хи-хи-хи! Ю мейк май дей, май найт, май уиик, направо - май сенчъри👍! Че е Калас като платно пребледняла - няма да настоявам, но ни най-малко не е и матова като Анжела Дейвис примерно, каквато май ще я изкараш... Бе я да те питам - таз мома (Анджелка Д.) да не би да дължи естествения си тен на някой гръцки пра-пра-пра-... - прадядо🤔?

    Коментиран от #69

  • 63 Гост

    10 2 Отговор
    Клеопатра не беше ли от гръцко потекло? Къде сте видяли тъмнокожа гъркиня?
  • 64 Гост

    12 2 Отговор

    До коментар #50 от "Соваж бейби":

    Повечето от тези "историци" са всъщност спекуланти. И не намират доказателства, а извъртат факти и изфабрикуват нелепи твърдения.
  • 65 Гост

    12 2 Отговор

    До коментар #59 от "Ти българските песни":

    Ей го - поредният. Песните и преданията не вземал насериозно, но вярвал безусловно на нечии измислени наскоро спекулации.

    Коментиран от #66

  • 66 Фолклорист

    11 1 Отговор

    До коментар #65 от "Гост":

    Явно "тънката" мисъл на милостта му е следната: въпросните песни са от първата половина на IX век ("... ние нито писменост сме имали..." ) - интересно, как ли са се запазили до днес? - а за криво-ляво 12 века гъркините са претърпели някаква "метаморфоза" и са помургавели;-)... Да се смееш ли, да плачеш ли...
  • 67 Така е

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Тра-ла-ла":

    Може да стане Клепи тротинетката.
  • 68 Какво ли ще е

    6 0 Отговор

    До коментар #13 от "Лицемерие":

    Ако представят английската кралица като негър?
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.